ISSN 2457 - 3973

“Liberalul” incompatibil Dionisie Dumitrașcu, virusul camuflat din interiorul PNL Neamț

Un ilustru necunoscut din PNL Neamț,  dar consilier județean la al doilea mandat din partea liberalilor, pare să fie virusul din interiorul partidului.

Pe numele său Dionisie Dumitrașcu, marele și inegalabilul consilier județean al PNL Roman – de care nu știm să se lege vreo inițiativă legislativă sau măcar vreo luare de poziție în plen – sfidează cu nonșalanță deciziile conducerii partidului. Poate nu și pe cele ale conducerii organizației municipale Roman. Sau ale PSD?…

Altfel nu se explică votul său de ieri dat în favoarea PSD și în total dezacord cu cel al colegilor din PNL.

Dar să explicăm.

Revenirea lui Laurențiu Dulamă în Consiliul Județean, după ce a făcut de rușine Prefectura învingând în instanță decizia de incompatibilitate semnată de Daniela Soroceanu – a generat un val de schimbări. Între acestea era și cea cu privire la invalidarea mandatului de consilier județean al celui care luase locul lui Dulamă. Însă un consilier al PMP a propus să nu se întâmple acest lucru pe motiv că oricum legislativul nu este ocupat. Ceea ce ar fi însemnat ca PMP să câștige un consilier județean, și implicit și majoritatea PNL-PMP.

La vot, PSD și ALDE au votat împotrivă (14 voturi) iar PNL și PMP pentru (15 voturi). Când zicem PNL nu ne referim și la Dionisie Dumitrașcu pentru  că abținerea sa, transformată potrivit legii în vot împotrivă, a fost decisivă și a înclinat balanța pentru PSD-ALDE.

Astfel, proiectul prin care opoziția PNL – PMP ar mai fi câștigat un consilier a picat din cauza unui liberal. Dumitrașcu a declarat că el a votat “așa cum trebuie”. Cum trebuie, dar nu ca PNL.

Păi nu ar fi fost mai bărbătește dacă incompatibilul Dumitrașcu ar fi completat că a votat cum trebuie și cum i-a spus conducerea organizației PNL Roman? Sau a PSD Neamț?

Dacă biroul politic județean al PNL Neamț va tolera gestul de frondă al celui pe care l-a făcut consilier, nu putem decât să bănuim că de fapt există un mare blat politic de pe urma căruia va beneficia un alt partid, așa cum s-a văzut pe 26 mai.

Însă dacă PNL Neamț se debarasează de balastul care îl trage în jos, putem vorbi într-adevăr de reformă în acest partid și de faptul că președintele filialei a înțeles votul nemțenilor din 26 mai.

Articolul anterior

Zilele Cetății Neamț, 28 – 30 iunie 2019! Ceaune fermecate, lupte cavalerești și spectacole! (programul complet)

Articolul următor

Duminică începe Piatra Fest 2019! Iată detalii despre Zilele Orașului Piatra-Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *