NewsAllert :

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

Premierul Ludovic Orban: ”Contractul de pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, o furăciune pe față! Cu acei bani construiam 16 km de autostradă!”

Încă o clasă din Piatra-Neamț își suspendă cursurile din cauza COVID

Fetiță accidentată pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț! Șoferul a intrat apoi pe contrasens!

Premierul Orban, în Neamț: ”Eu, dacă aș fi nemțean, aș fi jignit să mă conducă unul ca Arsene!”

Comuna Hangu s-a făcut de rușine! Contra-manifestație PSD tipic bolșevică la vizita premierului Orban!

Mugur Cozmanciuc, mesaj către Arsene: ”Ionele dragă, nici nu știi ce urmează să devii!”

Dragoş Chitic: “Bani europeni pentru modernizarea unor artere principale  din municipiu”

Incendiu la Roznov! O persoană a fost găsită decedată în locuință!

Dan Barna (președinte USR PLUS), la Neamț: Ideea că votul nu contează este neadevărată. Ieșiți la vot pe 27 septembrie!”

Bărbat accidentat mortal de un camion în Piatra-Neamț

 • 22 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Liberalul Ionel Voaideș – singura soluție corectă pentru Primăria Dămuc

Imaginile de mai sus arată o lucrare bine făcută, un pod trainic peste apa Bicăjelului. Unde duce podul? Spre un teren cumpărat de primărie și oferit unui investitor pe nume Nemțeanu, care ne spune din anul 2017 că promovează comuna în cele 4 zări și care a venit atunci cu un proiect fabulos, care cuprindea sat de vacanță, tiroliană, centru de informare, etc. și care ar fi creat pentru locuitorii comunei Dămnuc 100 de locuri de muncă. Vă pun o întrebare…pe cine din comuna Dămuc știți că lucrează acolo?

În ședința consiliului local, transmisă și pe facebook, apare din nou acest domn Nemțeanu, care spune că proiectul este mai mic.

Dacă și Când se va construii? …nu se știe!

Numai că, pentru teren Primăria a împrumutat din bancă 2,4 miliarde de lei, la care se adaugă o dobândă, astfel, suma totală de restituit este de 4,3miliarde lei.

Dacă este bine sau rău, vă rog să judecați fiecare!

(foto – terenul mlăștinos achiziționat pentru ”marele” proiect)

Mai jos avem o altă imagine, un pod situat la Bicăjel în zona locuinței d-lui Simion Covasan (Borș), pod de care se folosesc zeci de oameni din comuna Dămuc și locuitori ai satului Bicăjel care ajung în zonă cu mașini, căruțe, sau pe jos.

Foto pod la Bicăjel, zona Simion Covasan (Borș)

Acum, comparați podul care “duce nicăieri” cu acest pod care este folosit de atâția oameni!

Ceea ce vedeți mai sus este o parte din pășunea comunală de la Bicăjel. De-a lungul timpului, mulți au râvnit la ea și sigur unii vă mai amintiți de anii 70, când cei de la Camera agricolă de pe atunci au dat-o comunei Girov, lăsând oamenii din comună fără pășune. Atunci bunicii noștrii nu au permis să se întâmple asta, deși nu a lipsit mult ca toți să ajungă la pușcărie! Ani de zile unii dintre dumneavoastră și-au păscut animalele aici, iar din 2008, pentru fiecare hectar s-a încasat suma de 400 de euro, subvenție. Sunt 179 de ha. Înmulțți cu 400 iar rezultatul cu 12 (anii de când se ia subvenție) și veți obține 850.000 euro.

Unde s-au dus banii aceștia? Dumneavoastră știți?

Acum a venit domnul actual primar, care în ședința consiliului local, a promis că pe această pășune va construii un mare complex sportiv și pentru care a prezentat un proiect copiat de pe net. Și nu e așa…? iar se vor construii 100 de locuri de muncă pentru dămuceni.

De ce nu spune este că pentru acest proiect, pășunea trebuie dată (concesionată) pe o perioadă de 50 de ani.

De 12 ani, „ne umplem” de locuri de muncă și de multe ce avem, locuitorii comunei pleacă spre Germania, Anglia, Spania, etc. Am ajuns comună cu un număr mic de locuitori (sub 3 mii), iar pe parcursul anilor, numărul de copii a scăzut alarmant, de la 408 copii în anul 2008, iar în anul 2020 să ajungă la 278 (copii cu vârsta de 3 la 14 ani).

Tot atunci s-a vorbit și despre o pârtie de schi, dar care, este amplasată nu se știe unde…! 

Ce se întâmplă hotărâți dumneavoastră. ștampila aia mică din ziua votului este totul.           

                                                                         

Cea mai mare parte dintre dumneavoastră cunoașteți această clădire, de mai sus. Construcția ei a început în anul 2007, în satul Huisurez, proiectul presupunând o școală modernă, cu băi și toalete interioare și alte dotări moderne, care să asigure elevilor tot confortul necesar pentru o educație prosperă.

De atunci s-a tot lucrat la ea, mai ales înainte de alegeri.

Când au început lucrările, în clădirile alăturate funcționau 8 clase (I-VIII), și trei grupe de grădiniță. Acum cei din Huisurez știu ce a mai rămas, o grupă de grădiniță și o clasă pregătitoare, atât, ceea ce însemnă că o nouă clădire nu ar fi prezentat o mare necesitate.

Între timp, pentru această clădire se visează la altceva, cum ar fi înființarea unei Academii de fotbal, o tabără de vară și alte cele, care nu știm cât sunt de realizabile, sau ce beneficii vor aduce satului Huisurez. Pentru toate acestea s-a cheltuit tot din bugetul primăriei. Cât anume? E greu să estimăm, dar cu toții ne putem da seama că nu e vorba de o sumă deloc mică. Astfel, vă întreb un lucru, chiar a meritat?

Am ajuns și la sala de sport, care se construiește în fața Școlii Dămuc. Nimeni nu spune că nu este necesară, sau că tinerii din Dămuc, nu merită și ei un loc unde să facă sport.   Dar, așa trebuia așezată?

Centrala de cărămidă este așezată lângă aleea principală, iar coșul de fum nu cred că  va ajuta la aerisirea claselor!!!

Toate astea, deși s-a cumpărat terenul de lângă școală și s-a dărâmat vechiul atelier.

Asta se întâmplă, insă, când nu ceri părerea nimănui și ești Dumnezeu pe pământ.

Vă întreb, vă place?

În fotografia de mai jos avem un teren cumpărat cu un miliard de lei vechi, pentru aducțiunea de apă.

Ce să se amplaseze pe el și de unde apă să aflăm, probabil, în mandatele viitoare.

Dar, banii s-au dat!!!

Acestea sunt doar câteva situații și fapte legate de ceea ce s-a întâmplat în uiltmii ani. Ele sunt mult mai multe și despre unele știți și dumneavoastră.

Cum bine știți și despre tratamentul pe care l-ați primit atunci când ați avut o problemă care trebuia rezolvată cu ajutorul domnului primar.

Și acum vrem să vă prezentăm doar câteva lucruri pe care ni le propunem:

 • Aducțiune de gaz metan, împreună cu cele trei comune limitrofe (Bicaz Chei, Bicazu Ardelean și Tașca), folosind proiectul național cu fonduri europene, inițiat de Guvernul României;
 • Asfaltarea tuturor drumurilor comunale;
 • Proiecte pentru cei interesați de montarea panourilor solare;
 • Imbunătățirea rețelei de telecomunicații;
 • Aducțiune de apă pentru zonele în care aceasta este în deficit, după un studiu aprofundat al necesităților;
 • Orice proiect necesar și bine întocmit va avea finanțare din bani europeni. Acest lucru a fost discutat la întâlnirea pe care candidatul nostru, Ioan Voaideș, a avut-o cu domnul ministru al fondurilor europene, Marcel Boloș și candidatul PNL la funcția de președinte la Consiliului Județean Neamț, dl. Mugur Cozmanciuc.

 • Pentru majoritatea proiectelor care nu pot fi finanțate din bani europeni, sau prin Compania Națională de Investiții, trebuie să apelăm mai întâi la investitorii locali interesați, sau la cetățenii plecați în afara granițelor, doritori să investească;
 • Repartizarea pășunilor comunale crescătorilor de animale din comună, astfel încât să primească fiecare după necesități;
 • Specializarea unui funcționar al primăriei pe proiecte europene pentru crescătorii de animale, care să le prezinte în timp util cum pot fi accesate aceste fonduri și ce mici afaceri pot dezvolta;
 • Sprijinirea oamenilor de afaceri, a întreprinzătorilor locali, precum și a micilor meseriați (ateliere reparații auto, confecții metalice, confecții obiecte din lemn);
 • Încurajarea femeilor pentru dezvoltarea unor mici ateliere de creații vestimentare pe baza portului popular local (cămăși populare, bundițe, etc.)
 • Găsirea unor soluții și întrebuințări pentru clădirile neutilizate, prin consultarea intreprinzătorilor din comună;
 • Încurajarea turismului rural, în toate formele sale (pensiuni, reabilitarea caselor țărănești și a turismului de aventură);
 • Identificarea terenului unde primăria să construiască o pârtie de ski, cu efort bugetar propriu, astfel încât utilizarea ei să aducă toate veniturile la bugetul local;

 • Eficientizarea aparatului primăriei, care să rspundă prompt solicitărilor cetățenilor, în slujba cărora se află;
 • Digitalizarea tuturor serviciilor din primărie, astfel încât cetățenii aflați în localitate dar și în afară, să poată comunica și să-și poată achita taxele locale online;
 • Stabilirea unui parteneriat Biserică-Dispensar-Școală, cu înființarea unui serviciu de voluntariat, care să cunoască toate persoanele bolnave, singure, sau cu nevoi speciale, din localitate. Toate acestea cu participarea funcționarului responsabil cu asistența socială și a asistentului medical comunitar.
 • Găsirea unor sponsori la nivel local, pentru a crea un fond de premiere, cu ajutorul căruia să fie recompensați copiii care ne reprezintă cu rezultate deosebite pe plan academic, artistic sau sportiv;
 • Cunoașterea nevoilor școlii și implicarea în rezolvarea acestora;
 • Întocmirea unei baze de date cu persoanele plecate în afara țării și cu datele lor de contact, precum și crearea unei asociații a acestora prin care să ne ajute la promovarea comunității, acolo unde se află;
 • Stabilirea unui parteneriat cu adevărat transparent între consiliul local și cetățeni, astfel încât aceștia din urmă să știe care este consilierul din zona lui și felul în care îl reprezintă. Fiecare ședință a Consiliului Local, va fi înregistrată și postată pe site-ul Primăriei;
 • Pentru realizarea acestor obiective, primarul comunei și echipa sa, va avea întâlniri periodice cu cetățenii comunei, pe care îi va invita la consultări.

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care ni le propunem și pentru că vrem să completăm acest program cu ceea ce vă interesează pe dumneavoastră, atunci când candidatul nostru, dl. Voaideș Ioan, sau un membru din echipa dânsului se va întâlni cu dumneavoastră, vă rugăm să-i comunicați direct și deschis ce propuneri aveți pentru a completa programul nostru cu propunerile dumneavoastră.

În fotografia de mai jos, o parte din echipa d-lui Voaideș Ion!

Pe 27 septembrie, vă așteptăm să schimbăm modul și comportamentul relației dintre administrație și cetățeni.

 

 

 

 

 

 

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: ”Educația este o prioritate! Guvernul sprijină cu bani unitățile școlare pentru achiziția de tablete necesare elevilor!”

Articolul următor

Salvatori cu suflet mare! De ziua lor, pompierii ISU Neamț au făcut cadouri ghiozdane și rechizite copiilor nevoiași!

Un comentariu

 • Este important ca un conducator sa aiba viziune, sa sustina proiecte diferite, sa isi urmeze planurile, sa aiba incredere in fortele proprii si sa aiba capacitati de a duce la bun sfarsit un proiect.
  Birocratia si multitudinea de documente necesare pentru inceperea si derularea unui proiect sunt cunoscute de multi dintre noi, fazele si proiectele tehnice impun anumite termene stabilite prin legi ale statului roman.
  Proiectul nostru la Trei Fantani este in derulare din a doua jumatate a anului 2019.
  Taberele pe care le organizam pentru dezvoltarea personala a copiilor si tinerilor sunt cunoscute si apreciate in toata tara. Din pacate in acest an 2020, nimeni nu si-a dorit sa traim acest episod pandemic care a interzis interactiunea intre tineri si mai ales a suspendat unele activitati. Taberele si activitatile de recreere si educare pentru copii si tineri, au fost suspendate cateva luni de guvernul actual tocmai pentru a minimiza transmiterea virusului Covid19. Editia a 3-a a alergarii montane “Hasmas Maraton” organizat in comuna Damuc si stabilit pentru data de 8 august 2020 a fost reprogramat pentru data de 7 august 2021, motivat de pericolul transmiterii Covid19 si conditiile restrictive de organizare. Noi, cei de la Juvenala am investit din banii nostri privati pentru a promova, pentru a face cunoscuta comuna Damuc.
  E usor sa te uiti in curtea “vecinului” si sa critici ce face, e usor sa arunci cu pietre…
  “Sa arunce piatra” cel care a construit macar un pod ..
  Ar fi frumos sa vedem ce planuri si proiecte au toti candidatii pentru primarie. E important sa nu uitam ca functionarii statului sunt in slujba cetateanului.
  Administratia locala a sustinut acest proiect al Asociatiei Juvenala si a inteles ca doar in colaborare poti realiza proiecte importante pentru comunitate si pentru educatia tinerilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *