ISSN 2457 - 3973

Lista PSD Neamț la parlamentare, fără actualii deputați și senatori în poziții eligibile (presă centrală)

Lista de candidați ai PSD Neamț pentru Parlamentul României începe ușor dar sigur să se scuture de actualii deputați și senatori social-democrați.

La Senat, Emilia Arcan și Dan Manoliu vor fi îndepărtați pe poziții ale listei de pe care au doar unu la sută șanse să mai obțină un mandat. Pe prima poziție se va pune însuși șeful de partid, ca nimeni să nu mai poată spune nimic! Iar pentru a obține 2 mandate de senator, PSD Neamț trebuie să obțină peste 50% dintre voturi ceea ce nu se va mai întâmpla în următorii zeci de ani.

La Camera Deputaților, nu vor mai prinde lista eligibilă nici Ciprian Șerban și Viorel Stan, și nici Dănuț Andrușcă sau Alexandru Rotaru!

Vor fi promovați Răzvan Cuc, Oana Bulai și Ginel Vlasie – nu neapărat în această ordine.

Despre faptul că fostul ministru Dănuț Andrușcă se află la final de carieră parlamentară a scris și Sebastian Zachmann, jurnalist la Adevărul. O nedreptate pentru Dănuț Andușcă măcar prin faptul că a făcut cunoscut județul Neamț în toată România!

”În urmă cu doi ani, de ziua Europei, vă povesteam cum a decurs întâlnirea titanilor: Dănuț Andrușcă și Valer Dorneanu. Acum aflu dinspre PSD că o mare nedreptate i se pregătește blajinului Dănuț. Nu va mai prinde loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare (atunci când vor fi ele). Șeful său politic de la Neamț, domnul Ionel Arsene, alintat Șoșețică, are un alt preferat: domnul Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, care a lăsat o gaură de 50 de milioane de euro în bugetul României. Pe Arsene și Cuc îi leagă multe tunuri financiare – până și colegii de partid se așteaptă ca cei doi să fie legați și altfel, la propriu. Dar hai că am deviat de la subiect. Sunt mâhnit că România n-a învățat nimic din lecția trecutului: în aceste vremuri de criză economică ne permitem luxul de a nu-i cere un sfat lui Dănuț Andrușcă, fost ministru, om cu experiență și expertiză. Victimă a intrigilor din propriul partid, demnitarul Dănuț se va întoarce din luna decembrie printre oamenii de afaceri mici și mijlocii (dar cu greutate): va agăța în cui costumul de parlamentar și va îmbrăca din nou salopeta vulcanizării pe care o patronează. Poate că e cazul să demarăm o petiție pentru salvarea lui Dănuț”, a scris jurnalistul Sebastian Zachmann.

Așadar, lista de candidați ai PSD Neamț, în opinia filierei Arsene-Cuc-Ginel ar fi următoarea:

Senat – locul 1 Ionel Arsene

Camera Deputaților – loc 1 Răzvan Cuc, loc 2 – Oana Bulai, loc 3 – loc Ginel Vlasie.

Practic, acesta este maximul pe care PSD Neamț l-ar putea obține la viitoarele parlamentare, fapt pentru care, cine va ocupa pozițiile următoare nici nu mai contează. Iar la aceast ultimă categorie s-ar încadra Daniel Harpa, Ciprian Șerban, Emilia Arcan, Alexandru Rotaru sau Dan Manoliu. Asta cu atât mai mult cu cât li se va imputa pierderea alegerilor locale (sau obținerea unor rezultate slabe) la Târgu Neamț, Roznov, pe Valea Muntelui și Roman!

 

LATER EDIT

Am primit din partea domnului Gheorghe Vlasie un drept la replică referitor la posibila nominalizare a sa pe lista de candidați a PSD Neamț în care susține că nu este interesat de nici o candidatură, din partea nici unui partid.

Public mai jos, integral, poziția domnului Vlasie:

Drept la replica - Gheorghe Vlasie

Articolul anterior

Cu peste 800 cazuri, județul Neamț își consolidează poziția a treia la nivel național

Articolul următor

CJSU Neamț a aprobat obiectivele care SE DESCHID din 15 mai în județ

3 Commentarii

  • fara oana bulai ionel e mort

    • Ha-ha-ha! Cel puțin….

  • Rotirea cadrelor. Nimic mai mult. Cat despre eligibili, corect se scrie intangibili. Nu e clar?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *