ISSN 2457 - 3973

Liviu Harbuz, șah la societățile Consiliului Local Piatra Neamț! Și la propria majoritate politică!

Deputatul Liviu Harbuz, prim-vicepreședinte al PMP Neamț a ieșit, luni, cu o declarație de presă cel puțin interesantă și care a băgat în ceață atât colegii de partid și majoritate, cât și pe liberali.

Plecând de la inițiativa consilierului local PNL Romel Bîrjoveanu (!) care a cerut, public, desființarea societății Parking – măsură care ar crește încasările la bugetul local și ar scădea prețul abonamentelor – deputatul Liviu Harbuz a lăsat să se înțeleagă că este de acord cu inițiativa atâta vreme cât cifrele prezentate sunt reale.

Mai mult, Liviu Harbuz plusează și cere înființarea unui grup de lucru format din toate partidele componente ale Consiliului Local care să analizeze situația tuturor societăților din subordinea CL Piatra Neamț și oportunitatea menținerii acestor societăți. Parlamentarul a și nominalizat pe cineva din partea PMP în acest grup de lucru: viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Am vrea să credem că au apus timpurile în care, pentru a ascunde ceva, se înființa o comisie. Asta cu atât mai mult cu cât Liviu Harbuz a solicitat, încă din campania electorală, verificarea și prezentarea rezultatelor verificărilor la toate societățile Consiliului Local.

Pe de altă parte, Liviu Harbuz pare să facă deja primul pas în campania electorală pentru alegerile parlamentare dar în special pentru alegerile locale din 2020!

Pentru a nu lăsa loc de interpretări, prezentăm integral declarația de presă a parlamentarului:

”În ultima perioadă, PNL-ul, prin vocea unui consilier local foarte activ și implicat, a făcut propuneri interesante cu referire la reformarea societăților comerciale în care Primăria este acționar sau propuneri de soluții pentru problemele din sănătate. Am reținut propunerea de a construi un nou spital în Galleria Mall, reformarea societății Troleibuzul, dar, în mod special, propunerea de a desființa societatea PARKING SA. Evident că cifrele prezentate în legătură cu societatea Parking vor trebui verificate. Și, pentru a nu rămâne doar la stadiul de declarații politice, Partidul Mișcarea Populară propune crearea unui grup de lucru, format din reprezentanții partidelor politice din Consiliului Local, reprezentanții Primăriei Piatra Neamț și ai altor actori direct implicați în funcționarea societăților Primăriei. Propunerea PMP este ca această analiză să se extindă asupra tuturor societăților primăriei, rezultatele acestor analize să fie subiectul unei consultări publice, iar deciziile să fie luate doar în conformitate cu interesul public. Scopul acestui demers este acela de a face o analiză obiectivă, având ca unic deziderat reprezentarea eficientă a interesului cetățenilor din Piatra Neamț. Partidul Mișcarea Populară îl va delega pentru acest grup de lucru pe domnul viceprimar Bogdan Gavrilescu, acesta fiind persoana cea mai autorizată. Nu vom ezita nicio secundă să susținem orice propunere care vine în spiritul reformei administrației publice locale, la fel cum nu vom ezita să participăm activ la desființarea societăților care produc pagube Primăriei Municipiului Piatra Neamț, desigur, în acord cu legislația în vigoare. Ne dorim să fim proactivi în acțiunile de interes local, depășind barierele politice, interesele de partid sau de grup. Transparența trebuie să caracterizeze acțiunile Consiliului Local și ale funcționarilor din primărie. 

Deputat Liviu Harbuz

Prim-Vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară”.

Dacă nu este doar declarație politică, poziția deputatului Liviu Harbuz este cumva împotriva propriului partid și a majorității politice formată după alegerile locale, majoritate care a început procesul de numire a propriilor oameni în funcțiile de conducere.

Nu ar fi prima dată când Harbuz are o altă poziție față de ”partid”. Însă de data aceasta, declarația parlamentarului poate fi interpretată într-o altă cheie.

 

Articolul anterior

Elevii nemțeni solicită burse ca apreciere pentru meritele lor

Articolul următor

Cătălin Dughir poate să-și strângă lucrurile din biroul de manager al ApaServ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *