ISSN 2457 - 3973

Lovitură grea pentru PSD Neamț! Un alt lider a fost trimis în judecată de DNA!

Fostul inspector școlar general Viorel Stan, actual deputat al PSD Neamț, a fost trimis în judecată de Direcția Generală Anticorupție într-un dosar în care este acuzat, alături de alte persoane, de luare de mită.

Din ”lotul” trimis în judecată mai fac parte fostul director al LPS Roman, Petru Sandu, fosta contabilă a ISJ Neamț, Eugenia Condurat, doi foști directori în Ministerul Educației și 3 administratori de firmă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că: 
”În perioada 2013-2016, inculpatul Sandu Petru, în calitate de director și ordonator de credite al Liceului cu Program Sportiv Roman, județul Neamț, a pretins și primit de la un reprezentant al unei societăți comerciale (care a beneficiat și de ajutor din partea reprezentanților altor două firme) un procent de 10% din valoarea plăților efectuate de Liceul cu Program Sportiv Roman către firmele controlate de aceștia, firme care au executat lucrări de construcții în beneficiul unității școlare.
Banii au fost pretinși și primiți de inculpat pentru a atribui firmelor respective contracte de lucrări (în principal) și livrare produse (prin procedura de atribuire directă) dar și pentru a obține finanțarea necesară derulării acestor contracte.
Concret, în scopul menționat mai sus, inculpatul Sandu Petru a primit de la cei doi oameni de afaceri în total 232.300 lei, reprezentând 10% din plățile efectuate de Liceul cu Program Sportiv Roman.
În același context, în condițiile în care nu mai deținea funcția menționată mai sus, în perioada decembrie 2016 – decembrie 2017, inculpatul Sandu Petru a primit de la aceeași oameni de afaceri suma de 24.100 lei, reprezentând același procentaj din plățile efectuate de Liceul cu Program Sportiv Roman, pentru a-și folosi influența asupra inculpaților Păunescu Alin Cătălin, Dornean Maria (persoane din conducerea Ministerului Educației Naționale), Stan Viorel și Condurat Eugenia (șefi din cadrul Inspectoratului Școlar Neamț) și asupra a doi directori ai unității școlare (funcționari cu atribuții în ceea ce privește finanțarea lucrărilor de construcții sau care puteau influența acordarea finanțării).
Ulterior, în anul 2014 și în perioada 2017 – 2018, persoanele respective, având în vedere funcțiile pe care le dețineau, au primit de la inculpatul Sandu Petru sume de bani și produse, după cum urmează:
– Stan Viorel, în 13 tranșe, suma totală de 9.800 lei,
– Condurat Eugenia, în 30 tranșe, suma totală de 51.620 lei și 400 euro precum și produse alimentare în valoare de 4.950 lei,
– Păunescu Alin Cătălin, în 14 tranșe, suma totală de 16.115 lei și 150 euro precum și produse alimentare în valoare de 2.650 lei,
– Dornean Maria, 7.000 lei, produse alimentare în valoare de 1.000 lei, un laptop marca HP și două telefoane Iphone 5S”. 

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților: Condurat Eugenia, Păunescu Alin Cătălin și Sandu Petru.

Aceeași măsură a mai fost dispusă și asupra sumelor de bani existente în două conturi pe care le dețin inculpații Dornean Maria și Stan Viorel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul anterior

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: “PSD a pierdut majoritatea! În curând guvernul PSD va fi istorie!”

Articolul următor

Avertizare imediată de furtună în Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *