NewsAllert :

  • 20 februarie 2024

ISSN 2457 - 3973

„Lupi” paznici la oi în Neamţ! Percheziţii la paznici de vânătoare acuzaţi de braconaj şi uz de armă!

O vorbă românească spune să nu pui lupul paznic la oi! Iar poliţiştii nemţeni asta au descoperit că se petrece pe Valea Bistriţei.

Mai mulţi angajaţi ca paznici de vânătoare erau braconieri în regulă.

Indivizii pescuiau ilegal şi ieşeau la vânătoare ce căprioare, carnea fiind comercializată pentru petreceri private.

Joi (8 februarie), indivizii din Bicaz şi Tarcău au fost „călcaţi” de polițiștii din Bicaz, de cei din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Neamț, Serviciului de Ordine Publică Neamț, Serviciului Criminalistic Neamț și luptătorii din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-februarie 2024, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 38 și 55 de ani, din Bicaz și Tarcău, cu atribuții în combaterea braconajului piscicol, ar fi desfășurat activități de pescuit ilegal, pe lacul Izvorul Muntelui, cu scopul comercializării peștelui. Totodată, în calitate de paznici de vânătoare, în aceeași perioadă, s-ar fi deplasat pe mai multe fonduri de vânătoare, unde ar fi împușcat diverse cervide, cu scopul comercializării cărnii în cadrul unor evenimente private. În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 kg pește congelat și proaspăt diferite specii, aproximativ 80 kg carne de vânat, 17 rațe sălbatice, mai multe trofee animale sălbatice, fragmente osoase colț de mistreț, mai multe piei de animale sălbatice, 8 plase de pescuit monofilament și textil, mai multe cartușe cu capsa nepercutată și percutată, o matriță de confecționat muniție tip bile cu plumb, arme de vânătoare legal deținute, un dispozitiv de termoviziune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal privind infracţiunile de uz de armă şi braconaj cinegetic.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Barajului, Muncii, Cojușna, Paltinului și cartier Dodeni din Bicaz

Articolul următor

Siguranţa din unităţile şcolare din Piatra-Neamţ, subiect de discuţie în şedinţa CJSU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *