ISSN 2457 - 3973

Luptă în 3 pentru Primăria Piatra Neamț! Vezi cine are prima șansă pentru funcția de primar!

Așa cum era de așteptat, lupta pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț se va da în 3! Dacă la Roman, Tîrgu Neamț, Bicaz și Roznov, competiția electorală este închisă înainte de a începe, la Piatra Neamț se joacă.

Diferența va fi făcută de strategia de campanie a celor 3 principali candidați la Primărie.

Cititorii newsallert.ro care au participat la sondajul nostru privind votul pentru funcția de primar au trei mari preferințe: Dragoș Chitic (PNL), Cătălin Drăgușanu (ALDE) și Liviu Harbuz (PSD). Niciunul dintre aceste nume nu este vreo surpriză pentru Top 3.

Dragoș Chitic este primar în funcție și are notorietatea funcției de viceprimar din perioada 2008 – 2012. Este foarte activ pe teren și în mediul on-line, organizează conferințe de presă, participă la diverse activități care îi conferă vizibilitate. A câștigat de două ori în fața PSD-ului, în Consiliul Local, atunci când s-a încercat schimbarea lui. Între timp a fost numit președinte al PNL Piatra Neamț. chitic4

Liviu Harbuz este deputat, fost consilier personal al premierului Victor Ponta, fost secretar de stat și șef al Agenției Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, instituție pe care de altfel a înființat-o. Este om de afaceri și medic veterinar, vicepreședinte la nivel național al Colegiului Medicilor Veterinari. Deputat Liviu Harbuz cu producatorul Calin Maties

Deputatul Cătălin Drăgușanu a rămas în memoria pietrenilor ca tânărul care a avut curajul să îl înfrunte, în urmă cu 4 ani, în campania electorală pentru funcția de primar, pe Gheorghe Ștefan. Iar diferența la care a pierdut alegerile a fost minimă. TARICEANU-DRAGUSANU-CONSTANTIN-ASAFTEI

Dintre cele 1.000 de voturi exprimate, Chitic Dragoș-Victor (PNL) a fost votat de 272 de repondenți(27 la sută). Drăgușanu Cătălin-Vasile (ALDE) a obținut 234 de voturi, adică 23 la sută, iar Harbuz Liviu (PSD) a fost votat de 204 persoane, adică 20 la sută. Diferențele sunt minime iar clasamentul se poate inversa oricând!

Așadar, lupta pentru funcția de primar va fi foarte strânsă și imprevizibilă într-un singur tur de scrutin. În două tururi, lucrurile se complică și mai mult!

Pe de altă parte, PSD nu a anunțat oficial candidatul și în spațiul public a fost lansată informația că acesta va fi desemnat în urma unui sondaj care are 2 potențiali candidați: Liviu Harbuz și Aurelia Simionică.

Noi rămânem consecvenți și susținem pe baza unor informații confidențiale că niciunul dintre cei doi menționați nu va fi desemnat candidat. Cel care va fi lansat în cursa electorală nu a făcut politică niciodată și vine cu un CV impresionant. Rămâne de văzut!

 

Iată și rezultatele finale ale sondajului newsallert.ro

 

Dacă duminică ar fi alegeri pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț, cu cine ați vota?

  • Chitic Dragoș-Victor (PNL) (27%, 272 Voturi)
  • Drăgușanu Cătălin-Vasile (ALDE) (23%, 234 Voturi)
  • Harbuz Liviu (PSD) (20%, 204 Voturi)
  • Dulamă Laurențiu (PMP) (11%, 114 Voturi)
  • Vasiliu Macovei Daniel (UNPR) (6%, 58 Voturi)
  • Iosub Jănel (PRU) (5%, 45 Voturi)
  • Altul (4%, 39 Voturi)
  • Nu merg la vot (3%, 26 Voturi)
  • Monda Ana (M10) (1%, 8 Voturi)

Total respondenti: 1.000

Articolul anterior

Apaserv garantează că apa este potabilă! Dar recunoaşte că mai curge cu suspensii şi culoare schimbată…

Articolul următor

Gest impresionat pentru familia din Dobreni! Tinerii de la Centrul „Elena Doamna” au donat haine şi jucării!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *