NewsAllert :

Zile de foc la UPU Piatra-Neamţ! Urgenţele de la Roman, aduse două zile aici!

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Majoritatea PSD-ALDE-Dulamă (PMP) din Consiliul Județean, dispreț față de toate primăriile din Neamț

După ce ieri a respins introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind împărțirea sumelor de bani din cota pe impozit către toate primăriile din județul Neamț, majoritatea PSD-ALDE-Laurențiu Dulamă (PMP) a absentat la ședința CJ inițiată de consilierii PNL. Ca atare, secretarul județului s-a văzut nevoit să declare că nu există cvorumul necesar pentru ca ședința să aibă loc.

De remarcat, între altele, faptul că din partea PMP Neamț a fost prezent consilierul Cristian Ungurianu, ca semn că partidul pe care îl reprezintă este în opoziție față de PSD și ALDE. Nu acelașu lucru l-a făcut, cu repetiție, Laurențiu Dulamă, vicepreședinte al CJ Neamț dar încă membru al PMP. Vineri, așa cum a spus președintele partidului, Bogdan Gavrilescu, s-ar putea lua în discuția ședinței Biroului Permanent Județean excluderea lui Dulamă din partid pentru pactul pe față cu PSD și ALDE. Ar fi de discutat și de ALDE, care la centru a anunțat că rupe protocolul cu PSD, dar în teritoriu dansează după cum îi cântă liderii social-democrați, dar o vom face cu altă ocazie.

Revenind la ședința inițiată, joi, de grupul consilierilor PNL Neamț, subiectul era reprezentat de repartizarea a circa 29 de milioane de lei către toate primăriile din județ.

Banii erau destinați pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Florin Hopșa, liderul grupului consilierilor PNL Neamț, a declarat că proiectul va fi repus pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Județean, având în vedere că primarii din Neamț au nevoie urgentă de bani.

”Astăzi, alianța toxică PSD-ALDE și o parte din PMP, respectiv domnul Dulamă Laurențiu, chiar dacă au majoritate în Consiliul Județean Neamț au considerat că nu este bine să vină să participe, să repartizăm sumele de bani necesare pentru programele de dezvoltare locală din comunități, pentru realizarea lucrărilor de infrastructură. Se vede foarte clar că PSD-ului chiar nu îi pasă de nemțeni și de județul Neamț. Proiectul nostru îndeplinește toate condițiile legale și tehnice iar la mapă sunt toate documentele” a declarat Florin Hopșa.

”Domnul Arsene nu vrea repartizarea acestor bani crezând că într-o zi îi va repartiza după bunul plac. Pentru toate UAT, atunci când am făcut acea listă, am ținut cont de ce am primit, ce au ca teren de finalizare pe proiecte europene sau pe ordonanța de urgență 28, și nu au co-finanțare. Se vede destul de clar că cineva nu vrea să se închidă aceste proiecte, să meargă bine lucrurile în județ. Domnul Arsene spune ședință de ședință că face administrație. Păi asta este administrație?”, a declarat consilierul județean Mihai Stoica, prim-vicepreședinte al PNL Neamț.

Ca fapt divers, la ora ședinței inițiată de PNL (15,30), în Palatul Administrativ – adică Prefectură și Consiliu Județean –  nu era nici urmă a conducerii celor 2 instituții. Asta ca nimeni să nu poată fi tras la rost. Probabil că prefectul, subprefectul, președintele CJ și cei 2 vicepreședinți erau pe teren…

Iată și lista cu toate primăriile din județul Neamț și sumele propuse de PNL Neamț care, deocamdată, rămân în conturile Consiliului Județean:

Repartizare Fond la dispozitia CJ NT

Articolul anterior

Primarul Dragoş Chitic a semnat trei proiecte în valoare de 7 milioane de euro cu finanţare europeană

Articolul următor

Mesaje ”dulci” din partea primarilor pentru conducerea Consiliului Județean Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *