NewsAllert :

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

REVOLTĂTOR! Iată micul dejun al unui pacient cu coronavirus din Spitalul Județean! CJ Neamț cumpără jante de aliaj cu 900 lei/bucată!

Scandal sexual la Mănăstirea Neamţ! Călugăr acuzat că a intrat peste un bărbat în carantină!

A murit o polițistă de la Serviciul Rutier Piatra-Neamț! Avea doar 39 ani!

Declarație explozivă a dr. Codruț Munteanu, fost manager al Spitalului Județean: ”Nu a fost voință politică de la vârful CJ Neamț!”

Bărbat de 61 ani, mort în incendiul care i-a cuprins casa din Cândești

Doctorița Daniela Marcoci, bună în managementul Spitalului Județean Suceava, ignorată de conducerea CJ Neamț

Prefectul George Lazăr, către președintele CJ, Ionel Arsene: ”Văd că vreți să dați un tun de 17,6 milioane euro! Nu e bine…”

O femeie de 60 ani este a șasea victimă a coronavirusului în Neamț

Dosar la DNA pentru noul manager al Spitalului Județean Neamț! Este trimis în judecată pentru corupție!

Un individ a fugit din zona carantinată Suceava la Bicaz! Abia revenise din Anglia…

Mocanu a demisionat! Dr. Apostoaie, noul manager al Spitalului Județean Neamț! Angajații spitalului: ”E jale! Ne ducem de râpă!”

Testele Covid se fac de miercuri și la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

ALERTĂ Explozie de cazuri Covid-19 în Neamț! Creștere cu 50% într-o zi! Județul, pe locul 3 în țară!

  • 5 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Majoritatea PSD-ALDE-Dulamă (PMP) din Consiliul Județean, dispreț față de toate primăriile din Neamț

După ce ieri a respins introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind împărțirea sumelor de bani din cota pe impozit către toate primăriile din județul Neamț, majoritatea PSD-ALDE-Laurențiu Dulamă (PMP) a absentat la ședința CJ inițiată de consilierii PNL. Ca atare, secretarul județului s-a văzut nevoit să declare că nu există cvorumul necesar pentru ca ședința să aibă loc.

De remarcat, între altele, faptul că din partea PMP Neamț a fost prezent consilierul Cristian Ungurianu, ca semn că partidul pe care îl reprezintă este în opoziție față de PSD și ALDE. Nu acelașu lucru l-a făcut, cu repetiție, Laurențiu Dulamă, vicepreședinte al CJ Neamț dar încă membru al PMP. Vineri, așa cum a spus președintele partidului, Bogdan Gavrilescu, s-ar putea lua în discuția ședinței Biroului Permanent Județean excluderea lui Dulamă din partid pentru pactul pe față cu PSD și ALDE. Ar fi de discutat și de ALDE, care la centru a anunțat că rupe protocolul cu PSD, dar în teritoriu dansează după cum îi cântă liderii social-democrați, dar o vom face cu altă ocazie.

Revenind la ședința inițiată, joi, de grupul consilierilor PNL Neamț, subiectul era reprezentat de repartizarea a circa 29 de milioane de lei către toate primăriile din județ.

Banii erau destinați pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Florin Hopșa, liderul grupului consilierilor PNL Neamț, a declarat că proiectul va fi repus pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Județean, având în vedere că primarii din Neamț au nevoie urgentă de bani.

”Astăzi, alianța toxică PSD-ALDE și o parte din PMP, respectiv domnul Dulamă Laurențiu, chiar dacă au majoritate în Consiliul Județean Neamț au considerat că nu este bine să vină să participe, să repartizăm sumele de bani necesare pentru programele de dezvoltare locală din comunități, pentru realizarea lucrărilor de infrastructură. Se vede foarte clar că PSD-ului chiar nu îi pasă de nemțeni și de județul Neamț. Proiectul nostru îndeplinește toate condițiile legale și tehnice iar la mapă sunt toate documentele” a declarat Florin Hopșa.

”Domnul Arsene nu vrea repartizarea acestor bani crezând că într-o zi îi va repartiza după bunul plac. Pentru toate UAT, atunci când am făcut acea listă, am ținut cont de ce am primit, ce au ca teren de finalizare pe proiecte europene sau pe ordonanța de urgență 28, și nu au co-finanțare. Se vede destul de clar că cineva nu vrea să se închidă aceste proiecte, să meargă bine lucrurile în județ. Domnul Arsene spune ședință de ședință că face administrație. Păi asta este administrație?”, a declarat consilierul județean Mihai Stoica, prim-vicepreședinte al PNL Neamț.

Ca fapt divers, la ora ședinței inițiată de PNL (15,30), în Palatul Administrativ – adică Prefectură și Consiliu Județean –  nu era nici urmă a conducerii celor 2 instituții. Asta ca nimeni să nu poată fi tras la rost. Probabil că prefectul, subprefectul, președintele CJ și cei 2 vicepreședinți erau pe teren…

Iată și lista cu toate primăriile din județul Neamț și sumele propuse de PNL Neamț care, deocamdată, rămân în conturile Consiliului Județean:

Repartizare Fond la dispozitia CJ NT
Articolul anterior

Primarul Dragoş Chitic a semnat trei proiecte în valoare de 7 milioane de euro cu finanţare europeană

Articolul următor

Mesaje ”dulci” din partea primarilor pentru conducerea Consiliului Județean Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *