NewsAllert :

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

REVOLTĂTOR! Iată micul dejun al unui pacient cu coronavirus din Spitalul Județean! CJ Neamț cumpără jante de aliaj cu 900 lei/bucată!

Scandal sexual la Mănăstirea Neamţ! Călugăr acuzat că a intrat peste un bărbat în carantină!

A murit o polițistă de la Serviciul Rutier Piatra-Neamț! Avea doar 39 ani!

Declarație explozivă a dr. Codruț Munteanu, fost manager al Spitalului Județean: ”Nu a fost voință politică de la vârful CJ Neamț!”

Bărbat de 61 ani, mort în incendiul care i-a cuprins casa din Cândești

Doctorița Daniela Marcoci, bună în managementul Spitalului Județean Suceava, ignorată de conducerea CJ Neamț

Prefectul George Lazăr, către președintele CJ, Ionel Arsene: ”Văd că vreți să dați un tun de 17,6 milioane euro! Nu e bine…”

O femeie de 60 ani este a șasea victimă a coronavirusului în Neamț

Dosar la DNA pentru noul manager al Spitalului Județean Neamț! Este trimis în judecată pentru corupție!

Un individ a fugit din zona carantinată Suceava la Bicaz! Abia revenise din Anglia…

Mocanu a demisionat! Dr. Apostoaie, noul manager al Spitalului Județean Neamț! Angajații spitalului: ”E jale! Ne ducem de râpă!”

Testele Covid se fac de miercuri și la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

ALERTĂ Explozie de cazuri Covid-19 în Neamț! Creștere cu 50% într-o zi! Județul, pe locul 3 în țară!

  • 5 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Mesaje ”dulci” din partea primarilor pentru conducerea Consiliului Județean Neamț

Primarii din județul Neamț au reacționat față de atitudinea majorității PSD-ALDE-Laurențiu Dulamă (PMP) de a nu participa la ședința inițiată de liberali, de repartizare a circa 29 de milioane de lei către toate primăriile din județ.

Mulți aflați în imposibilitatea de a asigura ultimele tranșe de co-finanțare pentru proiecte europene, alții în incapacitate de plată pe alte proiecte, primarii sunt nemulțumiți că, în loc să primească banii cuveninți prin lege, sunt tratați cu dispreț.

Primarul comunei Borca, Ovidiu Niță, a venit joi la ședința Consiliului Județean cu speranța că se va întoarce cu vești bune în comună. Când a aflat că PSD-ALDE și vicepreședintele Laurențiu Dulamă, din partea PMP, nu au venit la ședință pentru a nu fi asigurat cvorumul, primarul de Borca a izbucnit: ”Atitudinea lor este aceeași de 7 ani încoace. Mai rău nu se poate. Este vorba de indiferență. Confundă o instituție cu proprietatea lor. Asta este realitatea cu care ne confruntăm. Să dea Dumnezeu să ajungă ca mine, hăituit și hărțuit”. 

Primarul comunei Borca a fost ales pe listele PSD-UNPR iar prin proiectul inițiat de PNL Neamț ar fi primit 500.000 lei, la fel ca și primării conduse de PSD, PNL sau ALDE.

Primarul comunei Icușești, Roșu Săbărel Vanea, s-a declarat și el extrem de nemulțumit de faptul că ședința Consiliului Județean Neamț nu s-a putut ține din cauza lipsei alianței menționate mai sus.

”Este o gândire proastă pentru că noi suntem aleși în comunitate din partea tuturor și trebuie să ducem proiectele mai departe. Doar la Icușești am arierate de 1,2 milioane lei. Sunt blocate, am vreo 16 puncte de lucru pentru care mi-ar trebui co-finanțare de 3,2 milioane lei. Ce pot face eu când acei oameni pe care îi reprezint cer să fie ajutați? Noi le cerem să deblocheze sumele și să ne dea banii pentru a putea dezvolta localitățile noastre”, a declarat primarul comunei Icușești.

”Cred că ar fi ceva normal și legal să fie repartizați banii pentru a putea dezvolta zonele rurale. Nu noi primarii primim banii ci comunitățile care reprezintă întreg județul Neamț, Domnul președinte Arsene să se gândească și la zonele rurale”, a declarat primarul comunei Tămășeni, Ștefan Lucaci.

”Cred că ar trebui să se așeze la masa discuțiilor toate forțele politice. Există rezolvări dacă este bunăvoință din partea tuturor. Dacă se implică fiecare și are o anumită atribuțiune, trebuie să se achite de ea inclusiv în politică”, a declarat primarul comunei Gherăiești, Pavel Bereșoae.

”În ultimii 2 ani am pierdut 10 milioane de lei prin aplicarea cotei pe impozitul pe venit, bani pe care trebuia să îi găsim la rectificare, dar nu i-am găsit. Dacă banii aceștia nu vin astăzi, nu vin săptămâna viitoare și nici la următoarea ședință, să înțeleg că demersul acesta (al PSD-ALDE-Dulamă  n.r.) este pentru a nu primi banii sau prea a-i primi foarte târziu, pentru ca banii să se întoarcă înapoi în decembrie? Eu încă mai sper că lucrurile în țara asta se pot face pentru români”, a declarat viceprimarul municipiului Roman, Ioana Roxana Iorga.

”Este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din județul Neamț. Fiecare localitate are mari probleme financiare. Sunt sume de bani care puteau fi repartizate după aprobarea bugetului de stat dar iată că aici, la Neamț, banii în loc să meargă la investiții în localități sunt ținuți într-un cont la Consiliul Județean. Este o atitudine complet nefirească, o bătaie de joc la adresa cetățenilor și sunt convins că gândirea celor de la conducerea CJ Neamț este de a împărți acești bani pe criterii politice, așa cum au făcut și până acum. Noi suntem aproape cu conturile goale, avem mari probleme financiare la Piatra-Neamț iar rectificarea din această vară ne-a dezamăgit. Nu știm cum vom încheia acest an. Acum era momentul să mai facem niște investiții pentru că, în scurt timp, vine sezonul rece și ele nu mai poti fi făcute”, a declarat și primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

Despre ceea ce s-a întâmplat joi la Consiliul Județean Neamț, puteți reciti aici

Articolul anterior

Majoritatea PSD-ALDE-Dulamă (PMP) din Consiliul Județean, dispreț față de toate primăriile din Neamț

Articolul următor

Incendiu de proporții la Borlești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *