ISSN 2457 - 3973

Mamă şi fiică, ucise la Târgu Neamţ! Dubla-crimă a fost comisă în 2006 şi a fost scoasă la iveală acum!

O dublă-crimă comisă în 2006 la Târgu Neamţ a fost scoasă la iveală de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Neamţ.

Este vorba de dispariţia (iniţial) a unei fetiţe şi a mamei sale în vârstă de 5 respectiv 24 ani.

Poliţiştii au luat în considerare încă de atunci ipoteza unei crime dar rudele celor două au precizat că ar fi putut pleca în străinătate şi au anunţat dispariţia abia în 2008.

Pentru că nu au mai existat semne din partea acestora, poliţiştii au reluat ancheta pe pista iniţială. Iar verdictul a fost confirmat marţi: crimă!

Principalul suspect este tatăl fetiţei şi fostul soţ al femeii de 24 ani.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia în anul 2006 a doua victime, mama si fiica minora, existând posibilitatea ca persoanele dispărute să fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor. Ca urmare a cercetărilor, la data de 19.10.2021, s-a efectuat percheziţie domiciliara la o locuinţă de pe raza oraşului Tg Neamţ, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman, posibil al unei persoanei minore, ce erau îngropate in curtea casei. Având în vedere ca proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute in anul 2006, prin ordonanţa procurorului din data de 19.10.2020 s-a dispus efectuarea in continuarea a urmăririi penale fata de acesta sub aspectul săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzuta şi pedepsita de art. 188-189 alin.1 lit.f cu aplicarea art.199 Cod penal. Totodată, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamţ cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.10.2021. Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Neamţ – Serviciul de Investigaţii Criminale si Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Fetiţa ucisă cu cruzime de tată se numeşte Andreea Archip şi avea atunci 5 ani.

Mama ei, de care bărbatul divorţase în 2012, se numeşte Magdalena Ursu şi avea 24 ani.

Ele au fost date dispărute în Buhuşi unde locuiau la bunicii materni, după divorţ.

Cu puţin timp înainte de ziua dispariţiei, Madgalena obţinuse în instanţã custodia fetiţei.

Articolul anterior

Deputatul Ciprian Şerban (PSD Neamţ): Câţi români trebuie să mai moară? Încetaţi cu cearta pe ciolan!

Articolul următor

Eugen Țapu-Nazare: Rușinos! Guvernul Cioloș a primit doar 88 de voturi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *