ISSN 2457 - 3973

Maria Apostol: “Nemțenii au nevoie să fie reprezentanți de politicieni cinstiți”

Nemțenii au nevoie să fie reprezentați de politicieni pentru care moralitatea și respectul față de lege să fie repere după care se ghidează în acțiunile lor. Cazul de la Tarcău, acolo unde primarul penelist a fost arestat preventiv aseară pentru fapte de corupție, ne face martorii unei alte situații revoltătoare: George Lazăr, președintele PNL Neamț și candidatul acestui partid pentru funcția de președinte al CJ Neamț, nu a dat niciun semn că se dezice de candidatul lor la Primăria Tarcău, sfidând astfel valorile morale și etice care ar trebui să ghideze orice demnitar.

Cine dorește să conducă Consiliul Județean Neamț trebuie să dea dovadă de integritate. Un candidat la președinția CJ Neamț, care nu face un minim gest de delimitare publică față de o acuzație atât de gravă asupra unui coleg arată că, de fapt, girează astfel de fapte. Nemțenii au nevoie să fie reprezentați de politicieni cinstiți, nu de unii pentru care faptele de corupție par un detaliu neimportant.  Atitudinea lui George Lazăr este o insultă la adresa cetățenilor onești”, susține Maria Apostol, candidata Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al CJ Neamț.

Într-un context în care încrederea publicului în instituțiile statului este esențială pentru funcționarea sănătoasă a societății, astfel de comportamente nu pot fi tolerate. Este obligatoriu ca liderii politici să ia măsuri atunci când se întâmplă astfel de lucruri. Orice ezitare în a condamna corupția nu face decât să erodeze și mai mult încrederea oamenilor.

Schimbarea la Tarcău este imperativă! Pe numele lui Dănuț Manole Fîrțală, primarul comunei Tarcău  și candidatul PNL pentru Primăria Tarcău a fost emis mandat de arest preventiv, în cadrul unui dosar penal vizând mai multe fapte de corupție, inclusiv luare de mită. PNL nu mai are nicio credibilitate în județ și ar trebui să bage capul în pământ de rușine. Dar pentru peneliștii nemțeni asta nu contează, fiindcă scopul lor în politică este departe de promovarea unor valori autoentice. De accea, nici Georgică nu s-a elimitat de candidatul lor. Dacă la Neamț nu e nicio șansă și nu mai am nicio așteptare, le cer reprezentanților PNL de la nivel național să se delimiteze de acest candidat și să acorde un minim respect valorilor liberale”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

USR Neamț cere ferm ca PNL să se dezică public de candidatul PNL de la Tarău. Numai prin astfel de acțiuni putem spera să restabilim încrederea nemțenilor în actul politic.

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI”). Cod unic de identificare: 21240009

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (deputat PNL Neamţ): Celebrăm astăzi ziua Partidului Naţional Liberal

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă în intervalul orar 09.00-14.00 pe strada Bogdan Vodă din municipiul Piatra Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular