ISSN 2457 - 3973

Masca și distanțarea la control! Polițiștii din Neamț au verificat terasele, parcurile, centrele comerciale și obiectivele turistice!

Vineri, 3 iulie a.c., în cadrul unei acțiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 25 de terase, parcuri, societăți comerciale și obiective turistice.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, ieri, 3 iulie, 145 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, localurile publice care au deschise terase, parcurile, piscinele, zonele centrelor comerciale dar și gările, autogările și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 82 de societăți comerciale, la una dintre ele fiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus.

De asemenea, a fost constatată o abatere de natură contravențională sancționată în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.000 de lei și trei sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic au fost verificate 31 de mijloace de transport, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 2.175 de lei.

Acțiunile de acest gen, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua zilnic, urmând a se desfășura cu efective suplimentare, în următoarele două săptămâni.

 

Privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19, se recomandă:

•purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool;

•spălarea frecventă a mânilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;

•păstrarea distanţei de cel putin 1,5 metri între persoane;

•curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţie dezinfectantă;

•în cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112;

•consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Articolul anterior

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu: ”Somez public conducerea Colegiului de Transporturi să predea poligonul Primăriei pentru reabilitare!”

Articolul următor

Situația COVID-19 în Neamț, sâmbătă – 4 iulie! Confirmate 977 persoane, vindecate 832! Iată și alte date importante!

Un comentariu

  • Uk reguli covid: distantare sociala, nici o amenda legata de covid din data de 8 Iunie
    Spania reguli covid: purtarea mastilor obligatorie in magazine, mijloace de transport in comun; distantare sociala-INEXISTENTA, sa-i vezi ce frumos isi dau masca jos, se saruta si imbratiseaza
    Romania: amenzi, dosare penale nenumarate. Se induce o stare de nesiguranta, izolare, restrictii mentinute, etc
    La intrarea in Uk romanii sunt printre putinii care mai intra in izolare.
    FREEDOM & LOVE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *