ISSN 2457 - 3973

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu: ”Somez public conducerea Colegiului de Transporturi să predea poligonul Primăriei pentru reabilitare!”

Viceprimarul municipiului Piatra-Neamț, Bogdan Gavrilescu, a somat public conducerea Colegiului Tehnic de Transporturi (fostul Liceu Auto) să predea poligonul Primăriei pentru a putea fi reabilitat.

Vicele Gavrilescu este foc și pară pentru faptul că poligonul a ajuns într-o stare dezastruoasă pentru că reprezentanții unității de învățământ nici nu au investit în reabilitarea poligonului dar nici nu au lăsat pe alții să o facă.

”Încă din 2019, am inițiat preluarea poligonului auto în administrarea Primăriei Piatra-Neamț. Așa cum unii dintre dumneavoastră știu, acest poligon se află de ani buni în administrarea Colegiului Tehnic de Transporturi din Piatra–Neamț. Cum arată în prezent această locație? Jalnic! Poligonul auto este într-un stadiu avansat de degradare, nefiind utilizat nici de elevii liceului și nici de altcineva. Locația reprezintă un adevărat pericol pentru cei care ar putea intra în incintă.  Somez public conducerea Colegiului Tehnic de Transporturi să predea acest teren municipalității pentru reabilitare. Poligonul auto ar putea deveni un punct de real interes pentru iubitorii auto-moto. S-ar putea organiza periodic competiții sportive de gen, evenimente și ar putea fi utilizat în condiții optime, inclusiv de elevii Colegiului Tehnic de Transporturi din Piatra- Neamț. De ce este refuzat acest demers? Care sunt interesele și mai ales ale cui?”, a declarat viceprimarul municipiului Piatra-Neamț, Bogdan Gavrilescu.

Liderul PMP Neamț a subliniat că, pentru binele comunității, lucrurile trebuie să se miște ”într-un sens pozitiv”.

”Săptămâna aceasta, voi lua personal legătură cu conducerea acestei instituții de învățământ, în vederea identificarii celor mai bune decizii. Promit să revin cu relatări”, a mai spus Bogdan Gavrilescu.

Poligonul auto al municipiului Piatra-Neamț seamănă mai degrabă cu o mlaștină iar căile de rulare pe care altădată se făceau cursuri sunt pline de gropi.

În poligon ar putea fi desfășurate diverse ore practice pentru cei care aspiră la carnetul de șofer. Se pot face cursuri de mers cu spatele sau de parcare (laterală sau frontală) fără a mai folosi autoturismele pietrenilor, cu riscurile aferente. Și circulația din Piatra-Neamț poate ar fi decongestionată dacă o parte dintre orele practice s-ar muta din trafic pe poligon. Și poate chiar ar fi o sursă de venit pentru administratorul poligonului.

Pe de altă parte, la poligon pot fi desfășurate și altfel de activități recreative, gen karting, contra-cost, care ar aduce și venituri dar și un plus municipiului Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Un individ din Piatra-Neamț și-a snopit în bătaie tatăl, l-a amenințat cu moartea și că dă foc locuinței!

Articolul următor

Masca și distanțarea la control! Polițiștii din Neamț au verificat terasele, parcurile, centrele comerciale și obiectivele turistice!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.