ISSN 2457 - 3973

Medicii și asistentele medicale de la Bisericani au revenit din mini-concediile de odihnă

Medicii și asistentele medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bisericani care se aflau în mini-concedii de odihnă au revenit, de luni, la unitatea sanitară.

Managerul unității, economistul Maria Anton a răspuns, luni, solicitării publicației newsallert.ro, de a prezenta informații cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi intrat în concediu de odihnă, de teama de a nu fi detașate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Managerul Spitalului din Bisericani a explicat că au existat medici și asistente medicale care și-au luat ”una-două zile de concediu de odihnă”, pentru rezolvarea unor probleme personale.

”În urma reorganizarii activității, o parte din personal a solicitat una sau două zile de concediu de odihnă pentru rezolvarea unor  probleme personale urgente. Astăzi (luni – n.r.) sunt prezenți în unitate toți medicii și personalul sanitar și auxiliar sanitar, conform graficelor de lucru. Singurul medic care are 10 zile de concediu de odihnă este medicul de la compartimentul de recuperare deoarece nu avea nici un pacient și mai avea zile de concediu din anul 2019”, a declarat managerul unității medicale din Bisericani, economistul Maria Anton.

Potrivit sursei citate, unitatea sanitară are în magazie, cât și în secții, stocuri suficiente de echipamente de protecție și dezinfectanți.

Conform normelor în vigoare, cadrele medicale de la toate unitățile sanitare din județ vor putea fi detașate, prin ordin al prefectului și cu aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență, la orice altă unitate sanitară pentru a sprijni activitățile medicale de luptă împotriva Covid-19.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost desemnat, de Ministerul Sănătății, ca unitate sanitară ce va prelua cazurile de coronavirus din județul Neamț.

Articolul anterior

ONG-urile, bune doar la poze pentru președintele CJ Neamț! Alianța PSD-ALDE-PMP a blocat un proiect care sprijinea cadrele medicale!

Articolul următor

Crește numărul cadrelor medicale din Neamț, infectate cu coronavirus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *