ISSN 2457 - 3973

ONG-urile, bune doar la poze pentru președintele CJ Neamț! Alianța PSD-ALDE-PMP a blocat un proiect care sprijinea cadrele medicale!

ONG-urile din județul Neamț, constituite în cadrul unei asociații care sprijină sistemul medical în această perioadă, sunt bune pentru conducerea CJ Neamț doar la poze!

Donațiile făcute Spitalului Județean, prin intermediul acestor ONG-uri, au ajuns motiv de laudă în pozele și postările președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

Dar când s-a pus problema unei asocieri între Consiliul Județean Neamț și aceste ONG-uri, pentru susținerea financiară a sistemului medical, majoritatea formată din PSD-ALDE și Laurențiu Dulamă (PMP) s-a opus!

S-a întâmplat luni, 30 martie, în ședința Consiliului Județean, atunci când consilierul PNL Florin Hopșa a propus un parteneriat și alocarea sumei de 500.000 lei asocierii de ONG-uri, pentru sprijinirea cadrelor medicale.

”De curând s-a terminat ședința Consiliului Județean Neamț și încă nu-mi revin din șoc. Am inițiat un proiect de hotărâre privind încheierea unui parteneriat cu Asociația…. (căreia nu-i dau numele, din respect pentru ceea ce fac), în care se prevedea și alocarea a 500.000 de lei către aceștia. Vorbim de aceeași organizație care s-a implicat cu tot sufletul în acțiunea prin care Spitalul Județean a fost dotat cu măști, containere, vizere, mănuși, dezinfectant și alte materiale sanitare. Cu nesimțirea specifică, alianța PSD-ALDE-PMP a votat împotriva propunerii, sub motivul că nu au copie după CUI și contul bancar. Dacă aveau aceste două documente, probabil le lipsea dosarul cu șină. Sau șapca roșie. Încă un exemplu că ceea ce face Ionel Arsene în această perioadă e populism și fanfaronadă electorală. Nu are legătură cu binele oamenilor, ci cu câștigurile lui de imagine. Mulțumim, PSD! Astăzi ați dat, iarăși, măsura nesimțirii de care sunteți capabili”, a declarat consilierul județean PNL, Florin Hopșa.

În ciuda faptului că Florin Hopșa ar fi cerut o pauză de câteva minute, în ședință, pentru a completa dosarul cu acel cont bancar și copia CUI, solicitarea a fost respinsă. Semn clar că nu s-a dorit asocierea și alocarea sumei respective!

Reamintim că asocierea de ONG-uri a reușit să strângă, și să prezinte transparent, donații de zeci de mii de euro cu ajutorul cărora au fost cumpărate materiale și echipamente sanitare pentru cadrele medicale din județ!

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: ”Pregătim Sala Polivalentă și stadionul din Piatra-Neamț pentru unitățile medicale mobile, dacă va fi nevoie”

Articolul următor

Medicii și asistentele medicale de la Bisericani au revenit din mini-concediile de odihnă

Un comentariu

  • Iata raspunsul meu la postarea d-lui Hopsa: Stimate coleg,merita facuta o precizare mai mult decat necesara pentru o corecta relatare a faptelor. Printre semnatarii acestui proiect de hotarare initiat de dumneavoastra ma numar si eu. Adica, in calitatea mea de consilier judetean din partea Partidului Miscarea Populara Neamt am semnat si eu ca initiator pentru perfectarea unui parteneriat intre Consiliul Judetean Nemt si Asociatia Vivid. Deasemeni am votat ”pentru” in momentul in care a fost supusa plenului suplimentarea ordinii de zi. Era si culmea sa votez ”impotriva” atata timp cat am achiesat la propunerea dumneavoastra, eram printre initiatorii respectivului proiect si totodata am convingerea ferma ca este o initiativa mai mult decat benefica pentru interesul general al cetatenilor Judetului Neamt. Deja este de notorietate publica faptul ca dl. Dulama nu mai este demult un membru activ al Partidului Miscarea Populara si prin ceea ce face zi de zi nu face decat sa demonstreze ca el face politica sa personala sau politica unui grup de interese care pune pe primul plan beneficiul personal (de imagine sau material) si nici untr-un caz nu ia in calcul gestionarea cu intelepciune si dupa prioritati a banului public. El nu reprezinta nici intr-un caz pozitia Partidului Miscarea Populara si doar o conjunctura juridica prolixa din legislatia nationala face inca posibila prezenta sa la sedintele de Consiliu Judetean. Stim cu totii cum a fost mutilata intreaga legislatie romaneasca in ultimii 4 ani de catre corifeii unui infractor al carui nume nici nu merita amintit. Atat legislatia penala cat si legislatia din domeniul administratiei publice au fost in mod crunt hacuite si s-au creat in mod intentionat o sumendenie de formulari contradictorii care sa incurajeze infractiunea si incalcarea oricaror norme ale moralei comune. Pozitia publica a d-lui Dulama si adeziunea sa fatisa la un alt grup politic nu ne-o asumam, ba chiar o dezavuam cu tarie iar noi , membrii onesti ai Partidului Miscarea Populara Neamt, vom sprijini intotdeauna doctrina populara, de centru-dreapta, crestin democrata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *