ISSN 2457 - 3973

Mesaje incendiare primite pe numărul fostei directoare economice a Spitalului Județean Neamț! ”Stai liniștită, te pune înapoi….”

0747349XXX –  de la acest număr se fac 4 apeluri repetate prin rețeaua watsapp către numărul de serviciu al fostei directoare financiar-contabile a spitalului. Între timp, directoarea a fost suspendată din funcție de noua echipă managerială iar telefonul de serviciu i-a fost luat.

Deci, în seara zilei de 18 mai 2020, cineva sună de 4 ori, semn că are ceva urgent. Pentru că nu i se răspunde, urmează un mesaj tot pe watsapp: ”Buna ziua. Sunați-mă când puteți. O zi bună”.

Urmează un dialog prin  watsapp extrem de elocvent despre ceea ce se pregătea: revenirea spitalelor județene sun pulpana Consiliilor Județene. Evident, cu aceleași echipe de conducere pregătite să execute întocmai ordinele, dar mai ales să blocheze actualii manageri să descopere eventualele nereguli din trecut!

Așadar, dialogul continuă:

”Bună ziua. Cu ce vă pot ajuta?”, întreabă noul posesor al telefonului care, până sâmbătă, a fost în mâna fostei directoare economice a spitalului, Maricica Drăgan.

”Săptămâna viitoare te pune înapoi pe post”, răspunde încurajator și la ”per tu” expeditorul, semn că nu doar este un fin cunoscător a ceea ce urmează ci are și o legătură strânsă cu destinatara.

 

Conversația merge în aceeași direcție, fiind folosite situații și nume care sunt familiare ambelor părți.

Potrivit unor surse, numărul de telefon de pe care au fost trimise sms-urile ar aparține unei firme cu strânse relații economice cu Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Acest aspect este în continuare verificat.

Cât privește finalul conversației de mai sus, aceasta se termină brusc în momentul în care expeditorul își dă seama că nu vorbește cu cine credea el, adică fosta (și viitoarea) directoare economică a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Și pentru că tot se folosea pe anumite site-uri termenul de ”trafic de influență” în ceea ce privește numirile de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, conversațiile de mai sus par a avea această direcție. Noi nu credem însă că cineva s-a întâlnit cu altcineva ca să facă diligențe într-o anumită direcție iar la butoanele spitalului să ajungă cine trebuie. Dacă în fapt se va întâmpla așa, credem că este doar o coincidență.

P.S. Ceea ce am prezentat mai sus este o nouă probă că numirea actualei echipe manangeriale, condusă de liberalul Marius Ghineț la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a declanșat panica într-o anumită zonă. A fost și motivul pentru care, cu ajutorul unui cal troian din PNL Neamț, a fost lansat un atac împotriva conducerii liberale prin faptul că ar fi numit ”un patron de pompe funebre” la conducerea spitalului.

În realitate, Marius Ghineț (al cărui familie are și o firmă de pompe funebre) este de profesie economist, venea de pe postul de director de logistică al societății Publiserv, dar mai ales era pregătit să devoaleze mafia despre care se vorbește că ar exista în jurul și în interiorul spitalului.

Cât a reușit să afle din documentele financiar contabile ale spitalului? Vom vedea. Acum sau la momentul potrivit.

 

Articolul anterior

Cazuri noi de Covid-19 în Neamț, după 3 zile de liniște

Articolul următor

Cinematograful Cozla va fi reabilitat și modernizat cu fonduri europene

3 Commentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *