ISSN 2457 - 3973

Mesajul conducerii Școlii ”Nicu Albu” pentru elevi, părinți și cadre didactice la începutul anului școlar 2015/2016

Septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educație și început de școală. Pentru fiecare dintre noi sunetul clopoțelului trezește amintiri: pentru cei ce au terminat anii de școală  reprezintă nostalgia tinereții, pentru cei ce  sunt déjà elevi  înseamnă sfârșitul vacanței,  reîntoarcerea la ore, examene, competiții, iar pentru bobocei  entuziasm, curiozitate, poate și  puțină teamă.

Ne regăsim însă cu toții  în universul școlii, locul fundamental al devenirii noastre: părinți, elevi și profesori. Școala înseamnă, în egală măsură, cunoaștere, știință, cultură, dar și morală, spiritualitate, dragoste. În faţa acestei responsabilități uriaşe, rugamintea mea pentru fiecare dascal este să nu renunţe la a investi în vieţile copiilor şi elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte, să fie biruitori şi demni, modele vrednice de urmat pentru discipolii lor.scoala nicu albu 1Totodată, invitaţia mea pentru părinţi este să se implice activ în educația copiilor,  să ne fie alături în demersul nostru comun de a-i educa și forma pe cei care reprezintă viitorul țării.

Copiilor şi elevilor le adresez provocarea competiţiei în muncă, în disciplină și competiția loială a studiului cu seriozitate.

Vă doresc, dragi elevi, să începeţi anul şcolar încrezători în forţele voastre şi cu dorinţa de a demonstra că sunteţi capabili să fiţi responsabili, iar  la finalul anului  școlar să facem măsurătoarea unei reuşite durabile la care adevărul, frumosul şi binele să fie definitorii. Pe colegii mei de la catedră, care cu dăruire şi răbdare deschid orizonturile cunoaşterii pentru toţi elevii, îi asigur de profundul meu respect pentru munca de apostolat pe care o fac.

Fie ca acest an şcolar sa ne aducă tuturor împliniri personale şi comune, sănătate, forţă şi energie în fata greutăţilor, speranţă, încredere şi multe, multe bucurii!    

Conducerea Școlii Gimnaziale NICU ALBU

prof. Elena Cristina ANTONIU

Articolul anterior

Se reface A.P.E.L. la Neamț?! Fuziune PMP – UNPR?!

Articolul următor

Andrei Ignat: ”Împreună, construim viitorul Pietrei”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular