ISSN 2457 - 3973

Se reface A.P.E.L. la Neamț?! Fuziune PMP – UNPR?!

Întâlnirea ușor secretă dintre fostul președinte Traian Băsescu și vicepremierul Gabriel Oprea – președinte al UNPR – a lăsat loc liber speculațiilor pe tema fuziunii dintre PMP și UNPR, și crearea unui singur partid. Soluția, una cât se poate de viabilă pentru cele 2 formațiuni politice, a fost pusă în practică la Neamț cu rezoltate incontestabile!

În 2012, Partidul Democrat Liberal a făcut o alianță cu UNPR și PNȚCD și a reușit să câștige președinția CJ Neamț, Primăria municipiului Piatra Neamț, Primăria municipiului Roman, Primăria Roznov dar și alte 33 primării.

La baza alianței au stat Gheorghe Ștefan și Culiță Tărâță, ultimul trecut în neființă. Forța alianței a dat-o însă primul!

Chiar dacă Gheorghe Ștefan are probleme în justiție, acestea nu sunt legate de modul în care a fost administrat municipiul Piatra Neamț în cei 10 ani. Potrivit unor sondaje, intenția de vot îl situează pe acesta la 25 – 27 la sută dar pe un trend crescător. Pe de altă parte, PSD și PNL nu și-au desemnat un candidat cert la Primăria municipiului Piatra Neamț.

Este foarte clar însă că Gheorghe Ștefan nu va mai candida la funcția de primar. Dar cine îl scoate din jocul politic, se înșeală!

Așadar, o alianță la nivel național între PMP și UNPR ar reînvia fosta alianță APEL din Neamț, acum cu un nume nou. Capitalul electoral cu care ar pleaca viitorul partid este consistent dacă ținem cont doar de faptul că are președinția CJ Neamț, prin Constantin Iacoban sau pe deputații Constantin Moisii și Marian Enache, și senatorul Liviu Bumbu. Mai adăugăm câteva zeci de consilieri locali, consilierii județeni dar și susținătorii lui Gheorghe Ștefan și Traian Băsescu, nu puțini la număr în Neamț, care așteaptă doar un semnal. Iar acesta va veni până la sfârșitul anului.

Primarul de Roman, Laurențiu Leoreanu este doar un exemplu. În momentul în care Traian Băsescu va anunța înscrierea oficială în PMP, primarul de Roman va fi între primii edili care îl va urma. Primarul de Piatra Neamț, Dragoș Chitic poate fi un alt exemplu. Iar cu cei 2 în postura de candidat, câștigarea primăriilor devine o certitudine!

Așadar, județul Neamț ar putea deveni, din nou, județul de la care Traian Băsescu și Gabriel Oprea așteaptă cele mai bune rezultate!

 

Articolul anterior

Primarul Dragoș Chitic a inspectat lucrările din Piatra Neamț

Articolul următor

Mesajul conducerii Școlii ”Nicu Albu” pentru elevi, părinți și cadre didactice la începutul anului școlar 2015/2016

Un comentariu

  • Era de asteptat sa se intample asa ceva. Traian Basescu nu trebuie subestimat. Va rupe mult din PNL, iar PMP va deveni puternic, cel putin la Piatra.
    PSD si PNL sunt in deriva acum, asa ca doi se vor bate, iar al treilea ar putea castiga.

    La nivel national nu trebuie subestimata nici Monica Macovei. La noi, mai putin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular