NewsAllert :

  • 8 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Mesajul preşedintelui PNL Neamţ, George Lazăr, către baronul comunei Piatra Şoimului, singura fără fonduri europene în judeţ

Comuna Piatra Şoimului este pe ultimul loc în judeţ la atragerea de fonduri prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.
Preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr, a critat lipsa de viziune a primarului social-democrat al comunei.
„Cu toate ca Piatra Soimului e o localitate foarte frumoasă si cu un potential, inclusiv turistic urias, aici lucrurile spui că s-au oprit in timp. Fără apă, fără canalizare, fără gaz metanz oamenii au ajuns să traiască in 2023, ca in evu mediu. Lipsa totală de viziune a primarului PSD, Nicorescu Neculai a privat comunitatea de investiții si de proiecte si i-a adus pe oameni în pragul disperării. Am aflat, stând de vorbă cu cetățenii, că cei care au posibilitatea, se duc la Piatra Neamt să facă baie, pentru că în Piatra Soimului nu au posibilitate. Unde mai punem că Piatra Soimului este localitatea de pe ultimul loc din judeţul Neamţ la finanţarea obiectivelor pe „Anghel Saligny”, având un singur proiect şi acela în valoare de 3 milioane lei”.
Preşedintele PNL Neamţ a amintit că Piatra Şoimului poartă stigmatul singurei comune fără nici o finanţare pe fonduri europene, pentru că primarul Nicorescu a declarat că vrea să doarmă liniştit.
„Ce să întelegem oameni buni de aici??? Că primarul Nicorescu, un baron local pesedist, se gândeşte că, dacă face ce îi place lui mai mult la proiectele cu fonduri europene, poate fi prins de autorități şi atunci mai bine nu face proiecte. Mai bine baronul PSD-Nicorescu ar renunţa la obiceiurile lui proaste şi ar aplica proiecte pe fonduri europene şi ar putea să doarmă şi foarte liniștit noaptea. Ideea e, baroane pesedist, că dacă eşti corect şi cinstit, nu are de să iți fie frică. Frica de care baronul pesedist Nicorescu, nu va scăpa este aceea că după 20 de ani de ” STĂPÂN ” al comunei Piatra Şoimului, în 2024 va pierde funcţia de primar şi se va duce la acolo unde îi e locul, la pensie. Şi baroane pesedist, dacă tot nu faci absolut nimic pentru oameni, dacă tot ții comuna în mizerie şi sărăcie, am o rugăminte: NU mai teroriza oamenii de afaceri din localitate, nu îi mai ameninţa, nu le mai trimite controale, dacă nu îi ajuţi, măcar lasă-i în pace. Stiu că îi urăşti, baroane Nicorescu, pe cei care nu sunt ca tine, pe cei care fac ceva, pe cei care aduc plus valoare, pe oamenii de afaceri şi mai ştiu că îţi plac doar asistații sociali, supuşi, cei care îți pupă mâna pentru niște ajutoare, pe care oricum nu le dai tu, le dă Uniunea Europeană. Dar iți spun, baroane pesedist, că timpul celor ca tine, care conduc de 20 de ani, doar prin ură, prin amenintări, prin santaj, fără să facă absolut nimic pentru oameni, se va încheia cât de curând, mai exact la alegerile din 2024. Nicorescu, nu uita, va veni şi ziua ta, ziua în care vei pleca şi cetățenii din Piatra Şoimului vor scăpa de teroare şi vor avea un primar care să îşi iubească localitatea şi care să fie pentru oameni, dintre oameni”, a declarat preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr.
PNL Neamţ nu vine însă doar cu critici ci şi cu soluţii pentru a scoate comuna Piatra Şoimului din umbra ultimilor 20 de ani, soluţii pe care le va prezenta în perioada următoare.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Iulian Antonescu, Silozului și Muzeelor din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă pe mai multe străzi din comuna Vânători-Neamţ

Un comentariu

  • Si eu sunt sunt din comună. In afară de asfalt nu prea sa făcut nimic. Dar na ne merităm soarta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *