ISSN 2457 - 3973

Mii de pet-uri au apărut iar pe lacul Izvorul Muntelui Bicaz (foto)

La nici câteva luni după acțiunea de anvergură derulată de autorități pentru ecologizarea lacului de acumulare Izvorul Muntelui de la Bicaz, pe luciul apei au apărut iar mii de pet-uri și alte tipuri de deșeuri. Toate acestea au fost aduse de ploile din ultimele zile care au ”curățat” iar malurile acumulării și a râului Bistrița, în amonte de baraj, acolo unde sunt depozitate (ilegal) deșeuri.

Cele câteva tone de pet-uri și lemne aduse în aval au fost adunate în barajul colector și urmează (nu se știe când) să fie extrase de acolo. Va fi o muncă de câteva zile pentru a curăța iar luciul apei.

Având în vedere că vine sezonul cald iar oamenii vor umple malurile lacului și pădurile din zonă cu gunoaie, este de așteptat ca la toamnă să avem parte din nou de o imagine dezolantă. Asta dacă nu cumva Garda de Mediu trece peste handicapul lipsei de personal și a zilelor din week-end și va derula câteva controale în urma cărora să aplice amenzi maxime și educative.

Altfel, va fi munca în zadar. Nu pentru toți, având în vedere că firma care ecologizează lacul încasează o sumă cu multe zerouri.

Articolul anterior

Razie a Poliției Locale Piatra-Neamț

Articolul următor

Bovină de 600 kilograme căzută într-o fântână de 15 metri la Crăcăoani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *