ISSN 2457 - 3973

Ministrul Sănătății a anunțat când vor fi reluate cel mai devreme slujbele religioase cu credincioși în interiorul bisericilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că slujbele religioase la care credincioșii pot participa în interiorul bisericilor vor fi reluate ”cel mai devreme” după 1 iulie.

Ministrul Tătaru a subliniat că este exclus ca acest lucru să fie permis din 15 iunie, odată cu valul al treilea de relaxare a măsurilor.

”Încă avem o rată de transmitere în comunitate, încă avem peste 4.000 de cazuri active în societate, iar adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la Unităţile de Primire Urgenţă în ultima perioadă. În măsura în care în perioada 15 iunie – 1 iulie vom vedea că avem o evoluţie favorabilă, scăderea numărului de cazuri, dar mai ales transmiterea în comunitate în măsură scăzută, atunci putem decide”, a declarat ministrul Sănătății.

Majoritatea preoților au hotărât ca, în zilele în care vremea permite, să oficieze slujbele religioase în curtea bisericilor, pentru a permite credincioșilor să participe.

Articolul anterior

Mai știți ceva de Spitalul Modular Covid (ne)făcut de Consiliul Județean cu 3,2 milioane euro din banii nemțenilor? Nici noi!

Articolul următor

Cifrele sărăciei în Neamț! Aproape 45.000 oameni primesc pachete de igienă cu pastă de dinți, periuțe, săpun și șampon!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *