ISSN 2457 - 3973

MINUNE! Altarul din Paraclisul stăreției Mănăstirii Paltin-Petru Vodă a rămas neatins de incendiu

Minunile nu mai contenesc să apară după nenorocirea care s-a abătut sâmbătă asupra stăreției Mănăstirii Paltin, de la Petru Vodă.

După ce maicile au găsit sfinte moaște neatinse de flăcări, o altă minute a fost descoperită printre ruinele fumegânde.

Micul altar amenajat în incinta stăreției, unde se aflau Sfânta Masă, Sfânta Cruce, Sfânta Evanghelie dar și vesminte si icoane, a rămas neatins de flăcări!

Mulțumim mai ales Domnului pentru această încercare și nădăjduim să putem transforma tot răul în mai bine. În toate aceste momente de îndurerare, Domnul ne-a bucurat cu harul Său, arătându-ne printr-o minune preaslăvită că Harul lui Dumnezeu nu poate fi biruit de niciun foc potrivnic, iar cei ce ne punem nădejdea în Domnul vom trece prin foc nearși. Micul altar din paraclisul aflat în interiorul stăreției a rămas în chip minunat neatins de flăcări, păstrând intacte Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și toate vesmintele ce impodobeau Altarul Domnului”, au povestit maicile mănăstirii.

Acestea au ținut să mulțumească și pompierilor pentru intervenția care a limitat proporțiile dezastrului dar și oamenilor simpli care au dat o mână de ajutor.

”Mulțumim tuturor celor ce au fost alături de noi în aceste momente de încercare, în primul rând echipei de pompieri care au intervenit în mod exemplar în stingerea incendiului violent, stopând astfel riscul extinderii focului la celelalte clădiri din apropiere. De asemenea mulțumim localnicilor și turiștilor din zonă care în chip jertfelnic au participat alături de noi, la recuperarea mai multor bunuri, dintre care mai multe icoane de valoare și sfinte moaște, ce spre bucuria noastră, au rămas intacte și neatinse de flăcările mistuitoare”, au mai spus maicile.

Articolul anterior

Paternitatea Spitalului Regional din Iași, disputată în Neamț de PSD și PNL

Articolul următor

Bătrână găsită decedată în apartamentul distrus de incendiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *