ISSN 2457 - 3973

Misiuni fără probleme pentru jandarmii nemțeni în ultimul weekend de vară

În perioada 27 – 30 august, echipaje de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au acţionat pentru asigurarea unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică la manifestările cultural-artistice și religioase organizate în mai multe localităţi din judeţul Neamţ, respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, prevenirea şi combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale faţă de cei care comit fapte antisociale.

Activitatea jandarmilor a avut un caracter preponderent preventiv în dispozitivele de ordine publică, însă s-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.700 lei. De asemenea au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art.193 Cod Penal.

Principalele fapte antisociale constatate şi sancţionate de jandarmi au fost: adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, consumul de băuturi alcoolice în locurile publice, provocare ori participarea efectivă la scandal, tulburarea liniștii publice.

Totodată, jandarmii au acționat în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț în mediul urban și rural.

Jandarmii montani au desfăşurat activităţi de informare și îndrumare a turiștilor privind siguranța pe munte, respectarea măsurilor de protecție sanitară și au executat misiuni de menținere a ordinii publice pentru prevenirea și descoperirea infracțiunilor în stațiuni montane și pe traseele turistice, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Articolul anterior

Dragoş Chitic: „Zona metropolitană Piatra-Neamţ, o altă promisiune onorată”

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc: Incompetența administrației PSD situează județul Neamț pe unul din locurile codașe la absorbția Fondurilor Europene!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *