ISSN 2457 - 3973

Motivul pentru care proprietarul unui automat de ţigări electronice a fost amendat de două ori de OPC Neamţ

Proprietarul unui automat stradal de ţigări electronice a fost amendat de OPC Neamţ de două ori, cu suma totală de 15.000 lei.

Comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a explicat că de la automat puteau cumpăra produse şi minorii, fapt interzis de lege.

Mai mult, agentul economic a ignorat prima amendă şi a redeschis activitatea stradală.

„În acțiunile de control desfășurate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț (CJPC Neamț), pe raza municipiului Roman, a fost identificat un automat pentru vânzarea țigaretelor electronice amplasat pe Strada Roman Vodă, în proximitatea unității  Agentia Loto 27-014. Întrucât accesibilitatea utilizării acestuia de către tineri sub 18 ani nu este în niciun fel restricționată, coroborat cu informarea incompletă a consumatorilor prin traducerea informațiilor din marcarea originală, fapte ce intră sub incidența art 7 lit c a 2-a liniuță din Ordonanța Guvernului nr 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 lei și a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la eliminarea neconformităților constatate și aplicarea unui înscris pe aparatul în cauză. Operatorul economic a înțeles să nu respecte  măsura dispusă prin documentul de control reluând activitatea fără a se conforma cerințelor impuse și fără a solicita acordul CJPC Neamț. Drept urmare, a fost întocmit un nou document de control, a fost aplicată o amendă contravențională în cuantum de 10.000 lei și, la propunerea echipei de control, a fost emisă Decizia de închidere a unității pe o perioadă de până la 6 luni„, precizează un comunicat al OPC Neamţ.

De asemenea, a fost transmisă o informare către Inspectoratul de Politie al Județului (IPJ) Neamț, în vederea stabilirii măsurilor conform competențelor atribuite de cadrul legislativ. În prezența reprezentanților IPJ Neamț, au fost aplicate sigilii și un înscris cu măsura dispusă prin decizie.

„Menționez faptul că înlăturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă, iar dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă, conform articolului 243 Cod Penal”, a declarat Vlad Ciurea, comisar şef adjunct al CJPC Neamț.

Articolul anterior

Direcţia de Asistenţă Social Piatra-Neamţ anunţă ce documente trebuie pentru acordarea ajutorului de încălzire

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Humăriei, Lăcrămioarei, Sătencei, Mierlei și Crivățului din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *