ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc: „Crește încrederea în economia României!”

Crește încrederea în economia României: Numărul firmelor nou înființate în prima jumătate a lui 2021 este cel mai mare din ultimii ani!
• În perioada ianuarie-iunie 2021 au fost deschise peste 79.700 de firme noi, cu 62 % mai multe decât în perioada similară din anul trecut, conform datelor Registrului Comerțului citate de Ziarul Financiar.
• Este cel mai mare număr de companii nou apărute comparativ cu perioade similare din ultimii ani.
• Cele mai multe firme înregistrate în prima jumătate a acestui an:
➢ în comerț – peste 16.400 ;
➢ în agricultură, silvicultură, pescuit – peste 10.000 de firme noi, de cinci ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut;
➢ în construcții – peste 9.000 de firme noi.
• Remarcabil este faptul că, odată cu creșterea numărului de firme românești noi, crește și numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România:
➢ în primele șase luni din 2021, numărul de companii cu capital străin nou apărute s-a majorat cu 53,7%, comparativ cu perioada similară din 2020, la 2.573 de unități, conform datelor centralizate la Registrul Comerțului.
• Datele privind numărul firmelor nou înființate arată că a crescut încrederea investitorilor români și străini în evoluția pozitivă a economiei românești, evoluție consolidată de măsurile guvernelor liberale
deputat Mugur Cozmanciuc – PNL Neamţ

Articolul anterior

Zid prăbușit peste un om la Roznov

Articolul următor

Starea adolescentei din Neamț electrocutată pe tren, ușor ameliorată. Rămâne internată pe ATI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *