ISSN 2457 - 3973

Starea adolescentei din Neamț electrocutată pe tren, ușor ameliorată. Rămâne internată pe ATI.

Starea adolescentei de 15 ani, electrocutată în timp ce își făcea un selfie pe un tren în Roman, este „ușor ameliorată” față de ieri, potrivit medicilor de la Spitalul de pediatrie din Iași.

„Fetiţa de 15 ani este internată la Terapie Intensivă pe paturile din Unitatea Funcţională de Arşi. Starea ei este discret ameliorată în ceea ce priveşte traumatismele dobândite în urma electrocuţiei. În continuare ne aşteptăm la evoluţia pozitivă a pacientei, în ceea ce priveşte arsurile”, a declarat dr. Sidonia Rusu, medic șef al Unității de Arși.

Fetița a suferit o arsură prin arc electric şi o arsură prin flacără electrică, a mai precizat dr. Rusu.

„Deocamdată suntem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia fetiţei. Vor fi intervenţii chirurgicale suplimentare faţă de cele de ieri pentru excizia rănilor de arsură precum şi de acoperire a acestora. Concomitent se aplică tratament cu presiune negativă a zonelor de arsură pentru a limita necesitatea exciziei şi pentru a limita la maximum riscul de infecţie a zonelor de arsură. Din fericire, la 24 de ore de la producerea arsurii putem aprecia că acest copil este stabil hemodinamic, este echilibrată, este cooperantă, funcţiile vitale sunt la parametri normali, şi nu necesită suport ventilator mecanic. A fost efectuată o singură intervenţie chirurgicală imediat după internare. Apreciem că suprafaţa care va trebui excizată va fi de 25%, pe care planific să o efectuez în două intervenţii. Probabil că acest lucru se va desfăşura pe parcursul următoarelor 5-7 zile”, a subliniat dr. Sidonia Rusu.

Reamintim că duminică, 3 adolescente s-au urcat pe un tren marfar garat la Roman, pentru a-și face selfie.

Adolescenta de 15 ani a suferit arsuri de 45% din suprafața corporală după ce s-a format un arc electric cu linia de alimentare a trenului.

O altă fetiță de 14 ani are răni minore iar o a treia fetiță, de 13 ani, a scăpat nevătămată.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: „Crește încrederea în economia României!”

Articolul următor

Atleta Bianca Ghelber Perie, premiată de IPS Ioachim – arhiepiscopul Romanului şi Bacăului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *