ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc (deputat PNL Neamţ): Legea consumatorului vulnerabil de energie a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea consumatorului vulnerabil de energie a fost publicată în Monitorul Oficial și intră în vigoare de la data de 1 noiembrie, a anunţat, astăzi, deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).
Parlamentarul nemţean a subliniat că aproximativ 500.000 de gospodării vor beneficia de prevederile legii şi aproximativ 5 milioane de persoane cu venituri sub nivelul câştigului salarial mediu brut.
„Măsurile de protecţie socială, financiare (subvenţii) şi non-financiare (acces şi conectare la sursele de energie). Consumatorii vulnerabili din motive de venit sunt cei cu venit mediu net lunar de cel mult 1.386 lei/persoană în cazul familiilor și de 2.053 lei în cazul persoanelor singure. Aceste limite de venit vor fi actualizate prin hotărâre de Guvern. Valorile de referință la care se aplică compensarea procentuală sunt de cel puțin 250 lei/lună pentru gaze naturale, 500 lei pentru energie electrică și 320 lei pentru combustibili solizi și petrolieri. Acestea vor fi actualizate prin hotărâre a Guvernului”, a explicat Mugur Cozmanciuc.
Deputatul PNL Neamţ a adăugat că măsurile non-financiare sunt: facilităţi de acces şi conectare la sursele de energie disponibile necesare pentru asigurarea nevoilor energetice minimale, inclusiv interzicerea deconectării de la sursele de energie pentru anumite categorii de consumatori vulnerabili, precum şi consilierea şi informarea transparentă şi accesibilă a populaţiei cu privire la sursele de energie, costuri şi proceduri de acces la acestea.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (deputat PNL Neamţ): Cel puţin 140 milioane lei pentru fiecare judeţ prin Programul „Anghel Saligny”

Articolul următor

Deputatul Oana Bulai propune ca domnitorul Ştefan cel Mare să fie EROU NAŢIONAL

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *