ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc: Lansez un apel de susținere a expediției alpiniștilor pietreni Ionuț Ștefănescu și Adrian Laza

Alpiniștii Ionuț Ștefănescu și Adrian Laza, ambii din Piatra Neamț, au început pregătirile pentru o nouă expediție, de această dată fiind vizat vârful Cho Oyu (8201 m) din Himalaya. Este al șaselea vârf ca înălțime din lume dar pentru a fi cucerit, alpiniștii au de înfruntat o ascensiune îndelungată și costisitoare. De altfel, costurile expediției în Himalaya sunt deosebit de mari și reușita alpiniștilor ține și de toți cei care îi pot sprijini financiar.

Deputatul Mugur Cozmanciuc a anunțat că îi sprijini pe cei doi alpiniști și a lansat un apel public pentru toți cei care pot și vor să pună umărul la reușita celor doi temerari, să nu ezite să o facă.

”Culmile rezistenței și determinării umane sunt testate de Ionuţ Ştefănescu şi Adrian Laza, doi alpiniști din Piatra Neamț care vor să cucerească vârful Cho Oyu (8201 m) din Himalaya. Expediția este în septembrie, iar până atunci cei doi se vor ocupa de strângerea de fonduri. Le sunt alături și lansez apelul meu personal pentru susținerea expediției către acoperișul lumii”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Primul român care a cucerit Everestul este tot un pietrean, nimeni altul decât alpinistul Constantin ”Ticu” Lăcătușu.

Articolul anterior

Sărbătoarea Curții Domnești din Piatra Neamț va fi pe 23 aprilie

Articolul următor

Mesaj foto al Aureliei Simionică despre demisia din PSD! ”Iertați-mă că nu v-am trădat!”

Un comentariu

  • Ce taaare!… De la Vatra Dornei, de unde vine Cozmanciuc, probabil ca Everestul e mai jos decit Cho Oyu, virf pe care tot Lacatusu a ajuns ceva mai devreme, in 1998, dar asta nu se pune la politica. Pe fond de Tibet e o dezbatere veche despre ce inseamna Acoperisul Lumii, insa Everestul ramine fara concurenta. Cho Oyu e un pic mai jos.
    De fapt, Stefanescu (un sensei foarte respectat si iubit in Piatra Neamt) e incurajat pe alpinism ca sa taca din gura si sa nu strice jocurile politice ale lui Cozmanciuc cu Paul Pintilie. Pietrenii nu au nevoie de detalii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular