ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc: ”Poate domnul Micu a înțeles că legea rămâne cea mai bună protecție, nu promisiunea unui baron de județ”

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a declarat, luni, că nu se bucură de faptul că instanța de judecată i-a interzis definitiv lui Lucian Micu (PSD) să candideze la Primăria Roman.

Liderul PNL Neamț consideră însă că ”lecția” pe care ar trebui să o învețe Lucian Micu este că legea e cea mai bună protecție și nu ”așa-zisa protecție pe care o poate promite un baron de județ”.

”Lucian Micu nu poate candida la primăria Roman! Aceasta este decizia finală a Tribunalului Neamț, ceea ce face ca declararea sa ca incompatibil de către Agenția Națională de Integritate să rămână în picioare. Nu este un motiv de bucurie pentru răul altuia, așa cum se vor grăbi cei de la PSD să spună. Orice om cu frică de litera și spiritul legii trebuie să se bucure atunci când o încălcare atât de flagrantă a legii este îndreptată de justiție. Este doar o greșeală pe care, probabil, domnul Micu nu s-a gândit că o va face. Totuși, legea rămâne cea mai bună protecție, nu așa-zisa protecție pe care o poate promite un baron de județ, precum Ionel Arsene. Sper că acum, în al doisprezecelea ceas, domnul Micu va ajunge și el la această concluzie. Să lăsăm cursa electorală să se deruleze în cadrul legal, nu în afara lui, nici măcar cu un milimetru! Îi rog pe social-democrați să mai arunce, din când în când, un ochi prin Constituția care spune la articolul 16: “Nimeni nu este mai presus de lege”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Biroul Electoral Municipal Roman a respins, săptămâna trecută, candidatura lui Lucian Micu (PSD) la funcția de primar al municipiului Roman. Decizia BEM a fost luată pe baza hotărârii Agenției Naționale de Integritate care a stabilit că Lucian Micu nu poate candida până în 2023. Micu a fost găsit incompatibil, a atacat în instanță situația și procesul s-a încheiat abia în aprilie 2020. Așadar, de la acel moment a intrat în vigoare interdicția de a candida timp de 3 ani.

Supărat că PNL nu vrea să îl desemneze candidat la primărie, Lucian Micu s-a înscris repede în PSD și și-a depus candidatura. După ce BEM a respins candidatura, Lucian Micu a contestat decizia la Judecătoria Roman dar contestația a fost respinsă. A făcut recurs la Tribunal dar luni a primit același răspuns: nu poate candida.

Așadar, PSD Roman se vede în situația rușinoasă de a găsi repede un alt candidat la funcția de primar.

 

Articolul anterior

Liviu Harbuz și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț

Articolul următor

Alte 2 cadre de la ISU Neamț au fost depistate cu COVID-19

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.