ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): Vom implementa un sistem de sănătate rapid și eficient!

PROGRAMUL NEAMȚ 2020 – CAPITOLUL SĂNĂTATE

Judeţul nostru este al 4-lea ca populaţie din regiunea Nord – Est, dar dispune de numai 6 spitale, ce deservesc 470.766 de locuitori. Unul din spitale – cel din Roman – deservește și locuitorii unor comune din alte județe: Bacău, Vaslui și Iași. Iar două din acestea sunt pentru pacienții cu probleme respiratorii respectiv psihiatrice, în timp ce dificultățile medicale cu care se confruntă marea majoritatea a nemțenilor sunt cu totul altele.

Ce vom face?

• Elaborăm o strategie de dezvoltare pentru spitalul aflat în subordinea Consiliului Județean, strategie corelată cu nevoile populației care va fi supusă dezbaterii publice.

• Îmbunătățim dotarea spitalelor. Problemele sunt clare și la fel de clare sunt și soluțiile: la Roman, de exemplu, prioritățile sunt dotarea în domeniul neonatal (incubatoare pentru nou-născuți atât pentru tratament, cât și pentru transport în caz de urgență), chirurgical (echipament pentru laparoscopie și intervenții minim-invazive), dotarea blocurilor operatorii cu instalații de sterilizare a aerului și aparate de anestezie, un sistem de chemare de urgență a personalului medical (nurse call) și un nou centru imagistic și de investigații de înaltă performanță cu dotări diverse (RMN/rezonanță magnetică, C.T./computer tomograf, ECO/ecografie etc.).tehnica medicala

• Atragem medici în județ. În unele cazuri, măsurile ce trebuie luate sunt simple. La Târgu Neamț, pentru că spitalul nu posedă o rezervă de apă sau un lift, rangul oficial al spitalului este 4, ceea ce nu permite o salarizare pe măsură. De aceea, medicii refuză să vină să lucreze în acest spital și oraș.

• Vom asigura o calitate mai bună sistemului de urgențe. Numărul cererilor pentru prim ajutor / asistență medicală de urgență la nivel de județ e în creștere: 7254 în 2014 și 7511 în 2015. Vom readuce la Roman ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă, care a fost în mod eronat retrasă într-un garaj prin decizia birocraților de la București.

• Vom îmbunătăți accesul la urgențele din zona de munte a județului. Pentru acest scop vom aduce la Bicaz un elicopter SMURD cu toate utilitățile aferente.

Articolul anterior

PREMIERĂ – Piatra Neamț pe harta Turneului Stradivarius

Articolul următor

Cum să renunți la fumat!

2 Commentarii

  • doamne cata gargara de iasi la acest tinar.credeam ca am terminat-o cu promisiunile electorale neacoperite.dar, nu insistam in prostie.pai acest tanar
    uita ca au avut un contabil cap nicolaescu care a facut cele mai mari grozavii la ministerul sanatatii.m-am saturat sa vad zilnic un tanar ce se hlinzeste la noi si spune numai bazagonii.dute omule la iasi si nu mai veni..ajunge.

  • Tovarasa Arcan și Constantin am văzut ce au făcut sperăm că Domnul Cozmanciuc să reușească! Mult succes!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *