• 8 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Nemțeanul din conducerea Ministerului Finanțelor Publice

Nemțeanul Sebastian Burduja a fost numit, marți, în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice.

Vicepreședinte al PNL, după PACT- partidul la a cărui construcție a participat ca fondator – a fuzionat cu PNL, Sebastian Burduja a anunțat pe pagina lui de socializare noua funcție.

”Sunt onorat și recunoscător să accept astăzi, cu responsabilitate și cumpătare, provocarea lansată de Prim-Ministrul României, Ludovic Orban, și de Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, de a mă alătura echipei MFP ca secretar de stat. Le mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru întreg sprijinul. Sunt pe deplin conștient că avem o misiune extrem de grea în contextul României de astăzi. Sunt onorat să pun la bătaie, într-un minister crucial și alături de profesioniști autentici, toate cunoștințele și toată experiența acumulată în plan profesional și academic, în țară și în străinătate. Am convingerea că vom reuși să facem împreună ceea ce merită toți românii: România normală, pe muncă și pe merit. România pe bune, dezvoltată și demnă”, a scris Sebastian Burduja.

Acesta a readus aminte tuturor pregătirea pe care o are în domeniu.

”Se împlinesc curând 4 ani de când am revenit acasă după cei aproape 12 petrecuți în SUA. Patru ani cât o clipă și nicio clipă de regret că m-am întors în România. Sunt recunoscător să am șansa de a adapta aici cunoștințele și experiențele din America. Spre exemplu, unul dintre cursurile mele preferate de la Stanford a fost cel de sociologie economică, predat de legendarul profesor Mark Granovetter, favorit la câștigarea premiului Nobel. Am înțeles atunci legăturile dintre rezultatele economice ale unei entități, fie că este un stat sau o companie, și comportamentul social al oamenilor. Și, poate cel mai important, am învățat că nicio decizie sau teorie economică nu poate fi bazată doar pe cifre, studii sau analize seci. Întotdeauna trebuie să plece de la oameni”, a spus Tianu Burduja.

Noul secretar de stat a explicat că își dorește o abordare ”centrată pe cetățeni și nevoile lor, care nu se satisfac din pix, ci prin măsuri deștepte care generează creștere economică și inovare. O politică pentru generațiile viitoare, nu pentru alegerile viitoare”. 

 

Articolul anterior

Românii din Italia, donații la Pediatria Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț

Articolul următor

Iată de când își intră ”în pâine” prefectul George Lazăr

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *