ISSN 2457 - 3973

Nu se mai aude nimic de nemțeanul răpit de islamiști!

 

Preşedintele din Burkina Faso, Michel Kafando, a declarat, marţi, că autorităţile nu au informaţii noi despre Iulian Gherghuț, nemțeanul răpit de o grupare islamistă la începutul lunii aprilie.

„Nu avem veşti despre cetăţeanul român, încercăm să aflăm dacă există semne de viaţă”, a explicat Michel Kafando, potrivit Mediafax care citează Agenția France Press.

Iulian Gherghuţ, ofiţer de securitate într-o mină de mangan din Tambao, în nordul statului african Burkina Faso, în apropiere de frontiera cu Nigerul şi Mali, a fost răpit pe 4 aprilie de către persoane înarmate care purtau turbane. Mesajul audio de revendicare este atribuit lui Sahraoui, care se prezintă drept liderul grupării Al-Mourabitoune, rivalul algerianului Mokhtar Belmokhtar, cel care a înfiinţat-o. Autorul înregistrării în limba arabă „îndeamnă Guvernul român să acorde o atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului deţinut de către grupare”.

”Guvernul român va purta întreaga responsabilitate a sorţii ostaticului, dacă întârzie să profite de ocazia care îi este dată să-şi elibereze cetăţeanul”, adaugă el, referindu-se aparent la lipsa de progres a negocierilor cu Bucureştiul.

Autoritățile de la București au înființat o celulă de criză însă nu au fost făcute publice informații despre acest caz.

 

(Elena A.)

 

Articolul anterior

Primarul Daniel Harpa își cere scuze târg-nemțenilor!

Articolul următor

NEWS ALLERT Descinderi DNA în Neamț! Sunt vizați ”constructori” care au reabilitat școli cu fonduri europene! (UPDATE 2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *