ISSN 2457 - 3973

Orașul Bicaz poate renaște cu fonduri europene

Bicaz este unul dintre cele mai gri orașe de munte, și suntem eleganți în exprimare. Nici pe departe nu putem să îndrăzim că este un oraș turistic. Deși ar merita din plin!

Lăsat în paragină, sufocat de gunoaiele neridicate cu săptămânile, orașul Bicaz ar fi trebuit să reprezinte una dintre perlele județului Neamț. Dar nu este!

A constatat-o și europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan care duminică a răspuns invitației președintelui PNL Bicaz, George Lazăr, și a consilierilor Iulian Mătase, Mihăiță Istrate, Claudiu Mărăscu, Bogdan Ardeleanu și Adrian Postolache, de a participa la o întâlnire cu oamenii locului.

Siegfried Mureșan a fost impresionat de ceea ce a oferit natura dar a rămas neplăcut surprins de indolența autorităților locale.

În discuțiile purtate cu liberalii bicăjeni le-a explicat că orașul are un potențial enorm în zona turistică iar investițiile pot fi făcute fără niciun efort de la bugetul local ci cu fonduri europene. Că țări ca Elveția, Germania, Italia sau Franța au atras fonduri importante pentru a pune în valoare orașele turistice.

Evident, trebuie ca cineva din primărie să își dorească acest lucru, să aibă deschidere și interes să scrie proiecte și să le depună la Bruxelles.

Europarlamantarul liberal le-a promis consilierilor PNL Bicaz că vor fi invitați la Parlamentul European unde vor avea întâlniri cu specialiști din cadrul instituției care le vor pune la dispoziție expertiza necesară pentru a face proiecte.

Totul se poate concretiza după alegerile locale de anul viitor, atunci când la conducerea Primăriei Bicaz ar putea ajunge Iulian Mătase, unul dintre cei care ar putea ocupa funcția de edil.

”A fost o întâlnire extrem de utilă pentru noi având în vedere că domnul Siegrfried Mureșan și-a manifestat toată deschiderea pentru a ne oferi consultanța necesară pentru a accesa fonduri europene. De altfel vom avea o deplasare la Bruxelles unde vom avea contacte cu specialiști ai Parlamentului European care ne vor sprijini, ne vor asigura consultanța preliminară pentru proiecte cu finanțare europeană. Este șansa orașului Bicaz să renască, este șansa fiecărui bicăjean să aibă un nivel de trai mai bun. Noi suntem pregătiți să facem toate eforturile ca orașul nostru să fie pe harta orașelor europene turistice și nu doar de tranzit. Orașul Bicaz și locuitorii de aici merită mai mult”, a declarat consilierul local Iulian Mătase.

La întâlnirea de la Bicaz cu europarlamentarul Siegfried Mureșan au participat circa 400 de liberali din zona Bicaz.

Au fost prezenți și primarul de Piatra-Neamț, Dragoș Chitic și primarul de Roman, Lucian Micu dar și președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, care i-au asigurat pe liberalii din Bicaz că au toată susținerea și le pun la dispoziție experiența acumulată.

Read Previous

Zidurile care plâng! Povești tulburătoare din sediul fostei Securități din Piatra-Neamț!

Read Next

Prima victimă decedată în Neamț din cauza dioxidului de carbon de la must

0 Comments

  • Succes Iulică!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *