ISSN 2457 - 3973

Patronul firmei Prospecțiuni (firma care a dinamitat județul Neamț) a fost condamnat: 12 ani de închisoare!

 

Multimilionarul Ovidiu Tender (58 de ani) a fost găsit, ieri, vinovat în dosarul Rafo –Carom pentru înșelăciune, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. Judecătorii au decis condamnarea sa la 12 ani și 7 luni de închisoare. Inițial, prima instanță, Tribunalul București, îl condamnase pe milionar la 11 ani și patru luni de închisoare. Tender a fost încarcerat aseară.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă şi a fost dată cu o zi înainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzaţi inculpaţii din acest dosar. Judecătorii au decis ca afaceristul să plătească un prejudiciu uriaș, de 184.690.936 de lei, aproximativ 41 de milioane de euro.

Ovidiu Tender este acționarul majoritar al firmei Prospecțiuni S.A., firmă care a dinamitat județul Neamț în mii și mii de locuri. Oamenii firmei Prospecțiuni, în baza unei aprobări venite de la Consiliul Județean Neamț în anul 2013, dar și de la primării, au realizat aproape în tot județul Neamț găuri în care au montat explozibil pentru a ajunge la eventualele pungi de gaze naturale din sol.

prospectiuni_20103000

 

În județul Neamț s-a turnat o adevărată telenovelă pe această temă, cu oameni care au protestat împotriva prospecțiunilor, pe motiv de ecologism. Alții au fost nemulțumiți de faptul că nu au primit despăgubiri în bani (sau prea puțin față de vecini) pentru prospecțiunile efectuate pe terenurile aflate în proprietate. S-au făcut și plângeri penale, toate încheiate cu neînceperea urmării penale, iar cu timpul scadalul s-a stins. Zecile de Dacia Duster care se răspândeau dimineața în tot județul au dispărut din județ iar știrile din Neamț pe această temă au încetat. Acum, acționarul majoritar al firmei, Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv la închisoare.

 

(G.A.)

Articolul anterior

Crimă dublă sau morți de băutură? Dilema anchetatorilor în cazul celor 2 soți din Girov!

Articolul următor

Salvaţi-l pe Denis!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular