ISSN 2457 - 3973

Piața Centrală din Piatra-Neamț, finanțată doar pe hârtie! Au uitat să mai facă licitația!

Pe 28 iulie 2015, ministrul Dezvoltării a semnat, după un an și opt zile de la incendiul care a distrus Piața Centrală din Piatra-Neamț, ordinul de finanțare al reconstrucției obiectivului. Ce s-a mai întâmplat de atunci? Nimic! Și toată lumea tace!

Compania Națională de Investiții, instituție aflată în subordinea Guvernului este cea care are pâinea și cuțitul. Adică cele 4 milioane de euro au fost alocate de Ministerul Dezvoltării către Compamia Națională de Investiții. Licitația privind desemnarea constructorului pieței este organizată tot de CNI. Deși finanțarea există prin ordinul de ministru semnat pe 28 iulie, cei de la CNI nu au mișcat nici un pai!

Primarul Dragoș Chitic spune că ultima oară a vorbit la CNI săptămâna trecută și a cerut explicații de ce nu au fost demarate procedurile de licitație.

”Ordinul de ministru există dar nu licitația nu a avut loc chiar dacă au trecut 3 săptămâni. I-am întrebat pe cei de la Compania Națională de Investiții ce se întâmplă și mi-au spus că trebuie să mai verifice odată documentația. Efectiv nu mai înțeleg nimic. Dacă va continua așa, actualul guvern va inaugura piața în anul 2020”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Potrivit procedurilor legale, desemnarea unui constructor s-ar putea face cel mai devreme în 45 de zile. Contestațiie pot prelungi termenul cu încă 2 săptămâni. Așadar, după ce Compania Națională de Investiții va anunța licitația în SEAP, vor trece cel puțin 2 luni până va fi desemnat constructorul. Una peste alta, lucrările pot începe, teoretic, cel mai devreme spre sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Practic, vremea nefavorabilă poate bloca totul. Așa că, vrei nu vrei, ajungi în primăvara anului 2016, an cu alegeri locale și parlamentare.

Coincidență sau nu, piața poate deveni funcțională spre sfârșitul lunii mai. Că pe 5 iunie mergem la vot!

Articolul anterior

Monica Anton, deget acuzator înspre PSD Neamț!

Articolul următor

Ionel Arsene, președinte PSD Neamț: Prin decizia luată, Guvernul Ponta a arătat că respectă medicii din România

2 Commentarii

  • Sa nu uitam ca lumea e in vacanta, nu se ocupa nimeni de licitatii decat incepand cu septembrie. Bineinteles ca tot primarul va fi gasit vinovat de intarziere. Se vede treaba ca si atunci cand vrei si te straduiesti sa faci ceva, nu poti singur, ci depinzi mereu de altii. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la a mai lupta. Perseverare diabolicum, dar sa fie in numele dreptatii si a luptei contra inertiei.

  • iata seriozitatea psd marca arsene,simionica.fitarau se manifesta din plin.cine credeti ca da doua parale pe cei de mai sus si pe psd filiala neamt.daca se forteaza nota ficare are cate o furaciune.cine il mai crede pe vicepresedintele filialei psd neamt ion munteanu ca e un deputat serios si trbuie sa tinem seama de p.neamt cand in propria declaratie de interese face parte din familiile ce jefuiesc bugetul, mai ales in propriu colegiu.niste cameleoni nu pot fi luati in serios.dl chitic daca este mai breaz de ce nu cauta alte surse de finantare constructie piata centrala.marele administrator financiar puscasu gaseste finantari pentru nebuniile lui cu motoare si il doare in cot de cetatenii orasului.din cea mai frumoasa piata din moldova ajungem si vindem prin corturi,cotete si alte colibe.rusine consiliului local si celor ce au promis.vedeti ca mai sunt niste terenuri prin strand de vanzare de unde iese spaga.ce mai stati?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular