NewsAllert :

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

Premierul Ludovic Orban: ”Contractul de pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, o furăciune pe față! Cu acei bani construiam 16 km de autostradă!”

Încă o clasă din Piatra-Neamț își suspendă cursurile din cauza COVID

Fetiță accidentată pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț! Șoferul a intrat apoi pe contrasens!

Premierul Orban, în Neamț: ”Eu, dacă aș fi nemțean, aș fi jignit să mă conducă unul ca Arsene!”

Comuna Hangu s-a făcut de rușine! Contra-manifestație PSD tipic bolșevică la vizita premierului Orban!

Mugur Cozmanciuc, mesaj către Arsene: ”Ionele dragă, nici nu știi ce urmează să devii!”

Dragoş Chitic: “Bani europeni pentru modernizarea unor artere principale  din municipiu”

Incendiu la Roznov! O persoană a fost găsită decedată în locuință!

Dan Barna (președinte USR PLUS), la Neamț: Ideea că votul nu contează este neadevărată. Ieșiți la vot pe 27 septembrie!”

Bărbat accidentat mortal de un camion în Piatra-Neamț

O vacă a rămas blocată pe calea ferată din Piatra-Neamț!

Un șofer beat a accidentat o femeie care circula pe trotuar în cartierul Dărmănești din Piatra-Neamț

Realitatea.net: Mugur Cozmanciuc (PNL) l-a depășit pe Ionel Arsene (PSD) în cel mai recent sondaj!

  • 22 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Piatra Neamț găzduiește Olimpiada Internațională de Astronomie

Municipiul Piatra Neamț găzduiește, în perioada 18-27 octombrie, Olimpiada Internațională de Astronomie, ajunsă la cea de-a 24-a ediție.

Eu, ca primar, sunt onorat să găzduim la Piatra Neamț un asemenea eveniment educațional. În ultimii ani, municipiul Piatra Neamț a mai găzduit competiții importante, olimpiade naționale și internaționale. Alegerea municipiului Piatra Neamț este o dovadă de respect pentru rezultatele deosebite pe care elevii le-au obținut la concursuri. Este o oportunitate, sunt peste 250 de elevi și profesori, din 21 de țări, care au confirmat, până acum, participarea la acest eveniment de amploare. Ca municipalitate, noi am fost foarte deschiși în a ne implica în susținerea acestei olimpiade, inclusiv financiar, cu alocarea a 15.000 lei pentru finanțarea olimpiadei și 16.000 lei alocați Colegiului Național «Petru Rareș», care organizează competiția, în această perioadă, când instituția aniversează 150 de ani de atestare documentară, ca lăcaș de educație. Domnul director Dan Oniciuc este foarte implicat și am colaborat în această perioadă, pentru a pune la punct toate detaliile organizatorice, inclusiv prin punerea la dispoziție a Sălii Polivalente și a Stadionului Municipal, pentru desfășurarea olimpiadei. Sper ca, din această colaborare cu Inspectoratul Școlar și cu Ministerul Educației Naționale, să rezulte premisele pentru viitoare implicări în astfel de evenimente. Mulțumim tuturor factorilor implicați în organizarea acestui concurs!”, a declarat primarul Dragoș Chitic, în cadrul conferinței de presă desfășurată astăzi, 17 octombrie, la sediul primăriei.

La conferință au participat și academicianul Mikhail Gavrilor, președintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, secretar al Academiei de Științe Astronomice din Rusia, cel care a propus România ca țară gazdă, precum și prof. Dan Oniciuc, directorul Colegiului Național ”Petru Rareș”, și prof. Cristinel Secară, din partea Inspectoratului Școlar Județean.

La Olimpiada Internațională de Astronomie participă 250 de elevi și profesori, din 21 de țări, între care Statele Unite, Thailanda, Ucraina, India, Rusia, China, Italia, Sri Lanka și Suedia.

Articolul anterior

Concurenți din China, SUA, Rusia și alte 17 țări vin la Piatra-Neamț, la Olimpiada Internațională de Astronomie!

Articolul următor

Vestul Sălbatic în centrul municipiului Piatra-Neamț (video)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *