ISSN 2457 - 3973

Plânge icoana părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru-Vodă (video)

Din icoana părintelui Iustin Pârvu, de la Mănăstirea ”Petru-Vodă”, a început să izvorască mir în timpul unei conferințe pe tema martirilor din închisorile comuniste ce s-a desfășurat miercuri, 21 martie 2019, la Iași.

”În momentul când a început acatistul, eram acolo în față, era icoana curată. Dintr-o data, au izvorât două șiroaie mari de mir. Curgea atât de mult, încât a curs și pe jos. Și toată lumea era acolo să vadă și să ia mir”, a relatat un martor ocular.

Din filmarea de mai jos se vede foarte clar cum din fruntea părintelui Iustin și dintr-un lateral curg două șiroaie despre care cei prezenți au spus că este mir.

Părintele Iustin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 Februarie 1919 şi şi-a început viaţa monahală la Mănăstirea Durău, la vârsta de 17 ani. În anul 1939, după ce a intrat în rândul călugărilor, s-a înscris la Seminarul monahal de la Cernica, lângă Bucureşti. În timpul războiului, între anii 1942-1944, a slujit ca preot militar pe frontul de Est, până la Odesa. După ce la conducerea României au ajuns comuniştii, părintele a fost arestat pe motive politice şi condamnat la 12 ani închisoare, pedeapsa săvârşind-o în închisorile de la Suceava, Văcăreşti, Jilava şi Aiud. Înainte de a fi trimis la ‘reeducare’ la Piteşti, a fost trimis să muncească, deţinut fiind, în mina de la Baia Sprie. Cea mai mare parte a pedepsei a executat-o în închisoarea din Aiud, perioadă care a fost şi cea mai grea din cei 17 ani de detenţie.

După ce şi-a ispăşit pedeapsa, a mai primit, în 1960, încă patru ani de temniţă pentru că nu s-a lepădat de credinţa sa. În 1964 este eliberat şi devine muncitor forestier. După doi ani, în 1966, revine la viaţa monahală, la Mănăstirea Secu, unde a fost preot monah. Din dorinţa de a-l controla, conducerea comunistă a ţării îl obligă pe părintele Iustin, în anul 1975, să slujească la Mănăstirea Bistriţa. După 1990, părintele Iustin se întoarce la Mănăstirea Secu şi, până în 1991, este preot şi duhovnic la această mănăstire. Conform mediafax, doi ani mai târziu, el se retrage în sihăstrie, cu gândul de a-şi petrece restul zilelor în post şi rugăciune.

În 1991 părintele a întemeiat Mănăstirea de la Petru Vodă. Părintele îşi continuă misiunea de a schimba câtuşi de puţin această lume şi, în 2000, ridică un schit de maici lângă Mănăstirea Petru Vodă, o casă de educaţie pentru copii şi un azil pentru bătrâni, iar trei ani mai târziu înfiinţează o publicaţie de învăţătură şi atitudine ortodoxă, cu apariţie lunară, numită ‘Glasul Monahilor’

Părintele Iustin Pârvu a trecut la cele veșnice pe 16 iunie 2013 și este înmormântat în curtea mănăstirii de la Petru-Vodă.

 

Articolul anterior

O mamă și fiica ei din Gârcina au dispărut fără urmă de o săptămână

Articolul următor

Mașină lovită la Cordun de un tren plin cu 200 de pasageri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *