ISSN 2457 - 3973

PNL Neamț a semnat ”Pactul pentru dezvoltare și normalitate al județului”. Citește aici documentul!

Liberalii nemțeni au semnat, luni, ”Pactul pentru Dezvoltare. Pactul pentru Normalitate”, un document politic din cadrul proiectului ”Neamț 2020” de dezvoltare a județului.

Triunghiul de dezvoltare al județului, semnat între primăriile din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț are ca exponent principal Consiliul Județean, ca partener al proiectelor. Semnăturile în cadrul Pactului au fost puse de deputatul Mugur Cozmanciuc (candidat la funcția de președinte al CJ Neamț), primarul de Piatra Neamț, Dragoș Chitic, primarul de Roman, Laurențiu Dan Leoreanu și viceprimarul de Tîrgu Neamț, Traian Humulescu.

”Mă angajez să promovez o bună colaborare instituţională între toate primăriile din judeţ şi  Consiliul Judeţean. Autostrada Unirii de la Iași, prin Neamț, la Târgu Mureș dar și drumul național Piatra Neamț – Bacău, de altfel toată infrastructura din tot județul reprezintă prioritățile noastre”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

”Mă angajez ca modelul de dezvoltare Piatra-Neamţ 2020 să fie aplicat ca parte integrată a proiectului Neamț 2020 pentru o dezvoltare strategică, pe termen lung. O condiţie absolut obligatorie a dezvoltării unui judeţ este o bună colaborare între consiliul judeţean şi primării. Din păcate, pentru mandatul 2012 – 2016 s-a simţit lipsa unei colaborări cu CJ Neamţ. Am identificat patru proiecte comune pentru Piatra Neamț 2020 și anume dezvoltarea unui parc industrial, înființarea unei universități de stat, proiectul european de modernizare a transportului public ecologic de persoane și infrastructura rutieră, de apă și canal”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

”Sunt convins că modelul de dezvoltare Roman 2020 va fi aplicat într-un context al întregului judeţ, într-un context regional, în colaborare cu Consiliul Judeţean”, a spus primarul de Roman, Laurențiu Leoreanu.

”Fiecare localitate nu trebuie privită separat, ci ca parte a unui întreg, aşa cum este proiectul Neamţ 2020. Mă angajez ca modelul de dezvoltare Târgu Neamţ 2020 să fie pus în practică. Șansa orașului Târgu Neamț este aceea de dezvoltare turistică a zonei”, a declarat viceprimarul de Tîrgu Neamț, Traian Humulescu.

 

Ce conține ”Pactul pentru Dezvoltare. Pactul pentru Normalitate”

”După 5 iunie, după ce ne veți acorda susținerea dumnevoastră pentru a fi aleși președinte al Consiliului Județean Neamț și primari ai orașelor Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, ne angajăm să susținem proiectele primarilor tuturor  comunelor, pentru a transforma judeţul într-un centru regional de dezvoltare. Prin prezentul Pact pentru Dezvoltare. Pact pentru Normalitate ca un angajament ferm și din punct de vedere politic, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean voi susține proiectele primarilor Dragoș Chitic, Laurențiu Leoreanu și Traian Humulescu, dar și pe cele ale tuturor primarilor din toate oraşele şi comunele judeţului, indiferent de culoarea politică. Nu de multe ori, societatea civilă, cetățenii și alte voci autorizate le-au reproșat politicienilor că nu vin cu proiecte, cu viziune pe termen lung, de aceea vrem ca lucrurile să se schimbe. Să facem o altfel de politică, bazată de predicții, pe strategii pe termen lung, că doar așa putem construi. Vrem să avem parte de predictibilitate politică, de politici publice care să vină în ajutorul cetățeanului, să asigure locuri de muncă și condiții adecvate, ca fiecare dintre noi să fim optimiști cu privire la viitorul nostru și al copiilor. Prin prezentul acord de colaborare ne angajăm să colaborăm și să oferim o viziune pentru viitor, pe baza valorilor liberale, pentru o politică curată, bazată de proiecte și idei, care să genereze profit și oportunități pentru toți cetățenii județului Neamț”

Articolul anterior

Anunț important pentru părinții din Piatra Neamț care își înscriu copiii la creșă

Articolul următor

Părintele Siluan Antoci – despre “Flori duhovniceşti în pustiul comunist” la Biblioteca Judeţeană ”G. T. Kirileanu”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *