ISSN 2457 - 3973

PNL Neamț: ”Construcția unui nou spital trebuie realizată cu respectarea legii, nu în bătaia de joc a lui Arsene și a PSD”

Grupul consilierilor județeni ai PNL solicită, din nou, transparență totală din partea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Este intolerabil ca un proiect de hotărâre pentru construcția unui nou spital, însoțit de documentații de peste 800 de pagini, să fie transmis spre analiză cu doar 24 de ore înainte de desfășurarea ședinței de consiliu județean, invocându-se, în bătaie de joc, un așa-zis caracter de urgență.

PNL Neamț nu se opune niciunui proiect major de investiții, mai ales într-un domeniu atât de sensibil cum este sănătatea. Un nou spital în județul Neamț este o investiție necesară, cu atât mai mult cu cât acesta ar putea fi construit cu finanțare externă. Solicităm doar transparență maximă în actul decizional și în cheltuirea banilor publici, aspecte de care Ionel Arsene, PSD și aliații  din Consiliul Județean Neamț, sunt străini.

Competența lui Ionel Arsene în materie de spitale este compromisă definitiv, iar  suspiciunile noastre sunt cât se poate de îndreptățite. Să nu uităm de dezastrul din noiembrie 2020, când la Spitalul Județean au ars 10 pacienți, să nu uităm de milioanele de euro plecate din bugetul județului Neamț pentru construcția spitalului de la Lețcani, rămas nefuncțional și astăzi, invocându-se, și acest caz, caracterul de urgență cauzat de epidemia de coronavirus.

În concluzie, i-am solicitat lui Ionel Arsene retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi și discutarea lui după o analiză amănunțită a tuturor indicatorilor.

Ne reafirmăm întreaga preocupare și disponibilitate pentru creșterea calității actului medical în județul Neamț și sprijinul pentru orice investiție în acest domeniu, dar numai cu respectarea legii în cheltuirea banilor publici.

 

Grupul consilierilor județeani ai PNL Neamț    

*notă foto: Valentin Stavarache, liderul consilierilor judeţeni liberali

Articolul anterior

Grav accident la Târgu-Neamţ, la miezul nopţii. Doi răniţi grav după ce un şofer a trecut pe roşu!

Articolul următor

Doi pietoni, „seceraţi” pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un autoturism

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.