ISSN 2457 - 3973

PNL Neamţ: România, condiţii egale cu statele membre ale UE pentru atragerea fondurilor europene

Unul din principalele puncte ale programului electoral al PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este de a schimba legislaţia europeană în privinţa atragerii fondurilor europene.

Eurodeputatul Sigrfried Mureşan a declarat, sâmbătă, la Piatra-Neamţ, că o serie de măsuri ce au fost deja discutate şi negociate la nivel european, vor fi adoptate de viitorul Parlament European.

Între acestea se număra elaborarea unui set unic de reguli şi norme pentru atragerea de fonduri europene. Mai mult, aceste norme să fie debirocratizate după modelul statului care are minimul de birocraţie în această privinţă. Totodată, liberalii cer şi reducerea numărului de controale asupra firmelor sau administraţiilor publice care au derulat proiecte cu fonduri europene fără a avea abateri.

”Am discutat foarte mult cu primarii PNL în ultimele luni iar fondurile europene sunt principala sursă de investiţii. Primarii au spus că e complicat, că este foarte multă birocraţie. În programul electoral al PNL vom propune şi vom cere adoptarea pentru întreaga Uniune Europeană a unui set unic de reguli şi norme pentru absorbţia de fonduri. Adică aceleaşi reguli pentru toate ţările din Uniunea Europeană. Aceste reguli să fie ca model după regulile din ţările unde există o birocraţia minimă. Ne dorim aceleaşi reguli pentru toţi, birocraţie minimă pentru toţi”, a declarat Sigfried Mureşan. Beneficiarii privaţi sau administraţiile publice sunt supuşi foarte des la controale de instituţii diferite. Acei beneficiari care au absorbit fonduri europene fără să aibă nereguli în derulare, care au folosit banii în scopul în care a fost accessat proiectul, să aibă parte de o simplificare a controalelor. De asemenea, principiul auditului unic să fie extins, a mai spus Siegfried Mureşan.

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a susţinut aceeaşi poziţie şi a declarat că România trebuie să beneficieze de condiţii egale ca toate celelalte state membre ale UE.

”PNL prin lista de candidaţi şi proiectul pe care îl va prezenta, PNL va avea ca temă pricipală România ca stat cu drepturi şi valori egale în Uniunea Europeană. De asemenea vom întări şi conserva identitatea naţională. Relaţia cu Uniunea Europeană trebuie să fie corectă şi transparentă cu orice stat, aceleaşi valori şi aceeaşi analiză a proiectelor. Relaţia primarilor cu Bruxelles trebuie să fie egală şi echitabilă în permanenţă”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Programul electoral al PNL va fi prezentat în prima jumătate a lunii aprilie şi va cuprinde şi măsuri cu privire la majorarea valorii subvenţiei pe hectar din România până la nivelul subvenţiei medii din Uniunea Europeană.

De asemenea, vor fi propuse sancţiuni pentru companiile din UE care vând produse sub aceeaşi etichetă dar cu ingrediente diferite în ţările din Uniunea Europeană, fără să menţioneze că sunt produse de categoria 1 sau 2.

Articolul anterior

Cupa Davis la Piatra-Neamț, ca pe stadion! Semințe, chipsuri, telefoane și căței! Jucătorii, iritați de lipsa de respect!

Articolul următor

Venituri salariale la Spitalul Județean Neamț: de la 4.000 la 20.000 lei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.