ISSN 2457 - 3973

Cupa Davis la Piatra-Neamț, ca pe stadion! Semințe, chipsuri, telefoane și căței! Jucătorii, iritați de lipsa de respect!

Vineri a debutat la Piatra-Neamț confruntarea dintre naționalele masculine de tenis ale României și Zimbabwe, în primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Cele 2 meciuri disputate vineri nu au atras un public numeros, așa cum sperau tricolorii, poate și pentru faptul că ora de începere (15.00) dar și ziua sunt peste mâna celor care lucrează sau au copiii la grădiniță/școală.

Organizatorii speră ca sâmbătă, când au loc începând cu ora 12,00 alte 3 meciuri (unul de dublu și două simple), Sala Polivalentă să fie plină.

Revenind la ziua de vineri, cel puțin pe parcursul primului meci (dintre Marius Copil și Benjamin Lock, câștigat surprinzător de jucătorul din Zimbabwe cu 2-0), au fost zeci de momente penibie provocate de spectatorii nefamiliarizați cu modul de comportare la un meci de tenis.

În liniștea absolută dinaintea serviciului jucătorului se auzeau foșnelile pungilor de chipsuri sau chiar crănțănit de semințe, exact ca pe stadion, la meciurile de fotbal. Peste asta s-a trecut mai ușor din partea oficialilor și jucătorilor, deși era clar că zgomotul deconcentrează.

Dar simfonia telefoanelor care sunau din toate colțurile tribunelor a fost de-a dreptul jenantă. Asta pentru că, în ciuda faptului că spectatorii au fost avertizați să dea telefoanele pe modul silențios, au fost suficient de mulți indiferenți care nu au făcut acest lucru. Astfel că, în momentul în care jucătorii se pregăteau să servească, se auzeau telefoanele cum sună. Au fost mai multe momente în care jucătorii au protestat față de acest aspect. La un moment dat, Marius Copil chiar a izbucnit exasperat: ”Sună același telefon!”.

Nu mai punem la socoteală faptul că în timpul meciurilor se trezeau și spectatori care să străbată culoarele de lângă meci, distrăgând atenția jucătorilor, fapt remarcat și de ei dar și de arbitri care le-au cerut să se așeze până la terminarea game-ului.

Au fost și momente care au stârnit hazul, inclusiv al jucătorilor. Pentru că la un moment dat s-a auzit lătratul unui cățel, și nu vorbim de unul fără stăpân, ci de un patruped în lesă.

Cam așa a decurs prima zi de Cupa Davis de la Piatra-Neamț dar, vorba unor colegi: să fim bucuroși, anul trecut a fost și mai rău!

 

Articolul anterior

MODALITĂŢI DE MONITORIZARE A PARCURSULUI INDIVIDUAL ŞI DE CREŞTERE A RANDAMENTULUI ŞCOLAR

Articolul următor

PNL Neamţ: România, condiţii egale cu statele membre ale UE pentru atragerea fondurilor europene

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.