ISSN 2457 - 3973

PNL și-a lansat candidații la alegerile parlamentare! Mugur Cozmanciuc: România înainte!

PNL și-a lansat duminică, în Piața Revoluției, candidații la alegerile parlamentare și sloganul de campanie „România înainte”, în prezența premierului Dacian Cioloș și a peste 20.000 de oameni.

Evenimentul, care a durat peste o oră și jumătate, a fost prezentat de actorul Marius Florea Vizante. Cu o oră înainte de începerea mitingului, candidații și lideri ai PNL au urcat pe scena principală, iar în Piața Revoluției au răsunat melodii precum „Cine iubește și lasă”, „Fetele de la Căpâlna”. În debutul evenimentului, o fetiță de 10 ani, câștigătoare a Festivalului Internațional de Canto, a intonat imnul național. miting-pnl1

Ulterior, pe ecranele amplasate în Piața Revoluției a fost prezentat un clip video cu sloganul de campanie al liberalilor „România înainte”.

Medicul Leon Dănăilă, candidat al PNL la Senat în București, a pledat pentru oameni profesioniști și integri în politică. „Competența salvează România! Românii merită în Parlament oameni profesioniști și oameni integri”, a spus el.

Dănilă le-a solicitat tinerilor să rămână în țară și să se implice în politică. „Decât să plecați voi, mai bine pleacă cei din politică, care nu se pricep. Voi, cei tineri, aveți încredere în valoarea voastră pentru că voi puteți schimba România în mai bine”, a arătat candidatul liberal.miting-pnl2

El a spus că premierul Dacian Cioloș este „un politician onest, care poate face o schimbare în bine”.

„Am 83 de ani și îmi doresc ca România să se schimbe în bine, ori voi, cei de 20, 30, 40 de ani, puteți schimba România în mai bine cu PNL și cu Dacian Cioloș”, a spus medicul Dănăilă.

 

Seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus și istoricul Neagu Djuvara au transmis mesaje video. miting-pnl3

Dacian Cioloș a participat la mitingul PNL de lansare a candidaților la alegerile parlamentare și a programului de guvernare. El a spus că oamenii trebuie să se schimbe în primul rând pe ei înșiși, iar schimbarea în sfera politică va urma.

„Am văzut aici și pe diferite pancarte, și în filmul care a fost prezentat… s-a vorbit despre lideri. Cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici. Cred că, mai mult ca oricând, România are nevoie ca fiecare dintre noi să acceptăm și să provocăm această schimbare, dar în primul rând în noi. Pentru ca democrația să rămână o valoare care să transforme România, avem nevoie de schimbare în politică, avem nevoie de schimbare în politică și în partidele politice. Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învățat în acești 25 de ani, dar haideți să recunoaștem, sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm, legat de modul cum s-a făcut politică până acum și trebuie să avem onestitatea de la baza unui partid până la vârf. Să respirăm onestitate, să respirăm adevăr și să avem curajul, atunci când greșim, să recunoaștem și să avem forța să spunem că atunci când ne implicăm într-o astfel de acțiune, n-o facem pentru un interes propriu sau interesul unui grup care ne împinge în politică, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim”, a declarat Dacian Cioloș.miting-pnl4

El a adăugat că și-ar dori să lucreze cu partide reformate plecând de la aceste valori. „Și sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâștigarea încrederii în partidele politice, la recâștigarea încrederii în faptul că prin democrație, prin alegeri libere, putem să alegem oameni onești,oameni care vin acolo să se dăruiască”, a concluzionat premierul.

Dacian Ciolos a spus că schimbarea trebuie să vină și din partea cetățenilor.

„Am cerut în acești ultimi ani după Revoluție schimbare și am cerut unor lideri să își asume și să facă această schimbare. De multe ori chiar le-am cerut-o să o facă în locul nostru. Eu v-aș ruga (…) să vă gândiți în ce fel fiecare dintre noi putem să ne schimbăm pe noi înșine. Cred că schimbarea astăzi începe în primul rând cu noi înșine (…) Această schimbare de atitudine cu siguranță se va traduce și într-o schimbare în societatea noastră”, a mai spus premierul.

 

Șeful Guvernului s-a mai referit și la necesitatea implicării românilor în viața publică. „Pentru mine, România guvernată cu bun simț înseamnă o Românie guvernată prin asumarea propriei conștiințe”, a apreciat șeful Executivului, iar apoi a adăugat că „lipsa implicării naște monștri”.

La finalul evenimentului, premierul Dacian Cioloș a făcut o baie de mulțime, alături de președintele PNL, Alina Gorghiu.

La miting au participat peste 20.000 de oameni. Unii dintre participanți au afișat pancarte cu mesaje de susținere a lui Dacian Cioloș ca premier.

Articolul anterior

S-a deschis primul salon de tatuaje autorizat din Piatra Neamţ! 13 Ink tattoo – Importanţa alegerii unui tatuaj!!! (foto-galerie)

Articolul următor

Panou cu PMP și Traian Băsescu, vandalizat în centrul orașului Piatra Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.