ISSN 2457 - 3973

Poliția Locală cere amplasarea a 100 camere de supraveghere în Piatra-Neamț! Tu ce părere ai?

 

Poliția Locală a solicitat conducerii Primăriei Piatra-Neamț să achiziționeze 100 de camere de supraveghere care să fie montate în toate cartierele din oraș. Eugen Pancu, directorul Poliției Locale a declarat pentru newsallert.ro că astfel ar fi descurajat fenomenul infracțional din Piatra-Neamț. Totodată, faptele de natură penală sau contravențională ar putea fi probate, în instanță, cu imaginile surprinse de camere video.

”Am avea nevoie de 100 camere video ca să facem monitorizarea printr-un dispecerat. Am putea direcționa rapid o patrulă pe teren la locul unde există o problemă. De asemenea este și un material probatoriu în instanță dar s-ar descuraj și fenomenul infracțional. Am înțeles că se așteaptă aplicarea pe un program cu fonduri europene”, a declarat, pentru newsallert.ro, Eugen Pancu, directorul Poliției Locale Piatra-Neamț.

Pancu Pol Locala

În acest moment, schema de personal de la Poliția Locală din Piatra-Neamț este cu mult sub necesarul din teren. Pe fiecare schimb acționează 4 patrule de polițiști, din care câte una este permanent în cartierele Speranța și Văleni. Astfel, în cartierele Dărmănești, Mărăței, Gara Veche, Ciritei, Precista, Sarata Dobreni și Centru acționează doar 2 patrule de polițiști locale pe schimb!

”Pe departamentul de Ordine Publică avem 35 de polițiști locali care lucrează în 3 schimburi. Municipiul Piatra-Neamț are asigurat doar 8,5 la sută din numărul de polițiști raportat la populație, adică un polițist la 1.000 de locuitori, potrivit datelor oficiale ale Poliției Române. Dar așa prevede legea iar noi suntem cu schema de personal ocupată aproape integral. Avem 4 patrule pe schimb, cu câte 2 polițiști, din care una la Speranța și una la Văleni. A treia patrulă acționează pe zona Centru, pentru că acolo se comit cele mai multe infracțiuni”, a declarat Eugen Pancu.

TÂLHĂRIE 2

Așadar, camerele de supraveghere ar fi un ajutor important pentru Poliția Locală în care lucrează acum 90 de polițiști pe toate departamentele: rutier, protecția mediului, societăți comerciale, ordine publică. Cum legea prevede o normă de un polițist la 1.000 de locuitori, iar Piatra-Neamț are circa 100.000 locuitori, la Poliția Locală ar mai putea fi angajați maxim 10 polițiști. Chiar și așa, numărul este insuficient pentru suprafața municipiului și fenomenul infracțional care se petrece în toate cartierele. Cu atât mai mult cu cât, odată cu venirea sezonului cald, a crescut alarmant numărul cazurilor de furt și tâlhărie iar aceste știri din Neamț ajung inclusiv la urechile potențialilor turiști.

 

(Gabriel APETRII)

 

 

 

Articolul anterior

PSD și UNPR au decis în privința alegerilor din CJ Neamț! În opoziție este liniște!

Articolul următor

Elicopter SMURD pentru un bebeluş de 10 zile din Piatra-Neamț

14 Commentarii

 • Daca s-ar ridica nivelul de trai ca in Londra ar fi supeeer, sa le puna, pana una alta la cate sifoane sunt in Piatra Neamt…. nu cred ca mai au nevoie de camere de supraveghere smile emoticon is multe sarme in orasul asta, mai pui si camere? bani irositi digiaba!……
  Nu am emis o premisa ilogica sau incorecta, este o realitate a urbei, camere ne mai trebuie :))))) ca le avem pe toate :)))) dar ceva gropi reparate sau niste fonduri sa ne reparam masinile sau sa ne ingrijim batraneii sau bolnavii care nu au bani de medicamente, ca-s vai de mama lor si nu au cu ce si ii vad cum sufera in spital. Pe mine ma mai ajuta lumea mai imping valul cum pot, poate unii ma respecta dar niste bani pentru oameni suferinzi pe cand? Pentru asistentele pe care le-am vazut cu ochii mei care au grija de bolnavi si tac…. acolo niste investitii nu?!?! Camere ne trebe noua in Piatra Neamt si suntem ca in Londra……:)))) rasu plansu vorba lui bunicu, Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

 • Pai având în vedere ca în Londra sun 2 camere de supraveghere la fiecare colț de stradă ar cam trebui și la noi sa fie măcar 100 în fiecare cartier… Dar e un început bun și ăsta

 • este un inceput pentru siguranta noastra desi sunt multe alte necesitati pentru oras tin sa cred ca lucrurile vor evolua si poate macar cei din politie vor fi mai „activii”

 • Se fura camerele :))

 • In intersectii, in zonele aglomerate, in zonele periculoase din oras sunt bine venite…este un pas spre normalitate!

 • SA PUNA CAT MAI MULTE , DAR SA NU SUPRAVEGHEZE NUMAI INTRAREA IN PRIMARIE SI PANSELUTELE DIN CENTRU

 • Alta japca alta furaciune si iar vine DNA la PN

 • Locuiesc in UK.Aici au un sistem de camere foarte bine pus la punct.Daca faci vreo infractiune degeaba fugi, nu scapi.Chiar ma bucur ca cineva a venit cu asemenea idee.Pt inceput sunt bune si 100 de bucati.Dar cred ca ar trebui pe putin vreo 500.Amplasate in special in locurile cele mai periculoase.Conteaza si dispeceratul sa lucreze f bine si sa nu doarma in turele de noapte.Succes si cat mai multe propuneri bune

 • Ma bucur ca toti „londonejii” citim stirea in aceeasi cheie.Eu adaug doar ca aici inclusiv fiecare autobuz are cel putin 16 camere montate la interior/exterior.Nu exista Garcea pe strada,sunt monitorizate vehiculele prin softuri care verifica asigurarea,ITP-ul si taxa de drum.Cu tot riscul de abuzuri in Ro,asta e viitorul spre care mergem cu totii,din Africa,Tasmania,cu escala la Piatra..

 • Da sa le puna o data era si timpu totusi sunt putine dar bune si astea

 • le trebuie camere ca sa poata dormi mult.

 • Desigur,trebuiau puse de ani buni, asa cum a reusit primaria de la Roman sa umple orasul cu camere ! Cred ca cei de la Piatra ar trebui sa ia aminte la colegii de la Politia Comunitara din Roman.Acele camere functioneaza de vreo 4 ani iar primaria din Roman a reusit cu bani proprii sa le instaleze la vremea aceea . Daca banii vin din fonduri europene de ce sa nu se realizeze acest plan? Asa vom fi si in siguranta! Vot de incredere pentru !!!

  • Şi la Roznov funcționează un astfel de sistem. Rezultatele sunt pe măsură!

 • Am o parere buna despre aceasta initiativa. Va sugerez sa puneti mai multe camere de luat vederi in centrul orasului si in apropierea scolilor si a terenurilor de joaca pentru copii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular