NewsAllert :

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Aproape 9 milioane lei pentru modernizări şi asfaltări de străzi la Dumbrava Roşie!”

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Neamţ şi apoi a fugit, a fost reţinut de poliţişti

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Piatra Neamţ – oraş turistic, nu doar vis, ci un proiect care va deveni realitate!”

Pieton accidentat mortal în Neamţ! Şoferul a fugit dar a fost prins la Suceava!

Primăria Piatra-Neamţ elimină separatoarelor de trafic de pe B-dul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida

Opoziția, boicot la ședința CL Piatra-Neamț! Primarul Carabelea: „Au încercat să falimenteze orașul!”

O mamă şi fiul ei de 3 ani, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Neamţ

Accident cu victimă în Piatra-Neamţ

Compania Nord-Arin din Pângăraţi, vizitată de ministrul Mediului şi echipa PNL Neamţ condusă de George Lazăr

O casă din Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare

Campania PSD Neamţ – „De Crăciun, Împreună!” – a ajuns la Pângăraţi

Consilierul judeţean Silviu-Bogdan Ardeleanu (PNL Neamţ): Dacă aţi avut un nod în gât văzând şcoala din Ciugud, fiţi bucuroşi că …”

Deputatul PNL Tudor Polak anunţă o nouă investiţie, de 13 milioane lei, în comuna Ştefan cel Mare – judeţul Neamţ

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă în România! Iată care sunt simptomele bolii.

Suspiciuni de crimă în Neamţ! Un bărbat şi-a ucis vecinul!

  • 10 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Poliţiştii locali şi reprezentanţii Primăriei caută persoanele fără adăpost din Piatra Neamţ

Odată cu scăderea drastică a temperaturilor, Direcția de Asistența Socială și Poliția Locală Piatra Neamț au intensificat ritmul acţiunilor întreprinse în strada pentru identificarea, evaluarea socio-medicală și transportul persoanelor fără adăpost la Centru Social din cartierul Speranța, în vederea acordării unor măsuri de sprijin.

În acest sens, încă din noaptea de 19 noiembrie a.c., echipaje mixte formate din poliţişti locali şi asistenți sociali din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială s-au aflat în teren, în locaţii cunoscute ca fiind frecventate de oamenii străzii.

Pe parcursul nopţii, au fost identificate în zona Gării, Pieței Bistrița și în cartierul Dărmănești, 7 persoane (din care doi minori) ce au fost transportate de echipajele mobile la Centrul Social din Speranța și la UPU Piatra Neamț.

În zona gării a fost identificată o persoana minoră nesupravegheată, care beneficiază de măsura de protecție – plasament familial, la bunica paternă. Aceasta a fost însoțită la domiciliu, de echipele aflate în teren, unde a fost lăsată în grija persoanei responsabile de creșterea, îngrijirea și supravegherea acesteia.

A mai fost identificată o persoana adultă cu domiciliul legal în satul Borșeni, însoțită de un minor în vârstă de aproximativ 3 ani, pentru care specialiștii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială au întocmit documentele prin care propun la DGASPC Neamț, instituirea unei măsuri de protecție în regim de urgență, deoarece persoană care însoțea copilul nu a oferit informații clare despre părinții acestuia.

În Centru Social din cartierul Speranța sunt cazate 34 de persoane fără adăpost cărora li se asigură servicii de cazare, hrană, îmbrăcăminte, servicii de consiliere în vederea depășirii situației de vulnerabilitate. Acordarea serviciilor socio-medicale sunt asigurate de personal specializat din cadrul centrului respectiv un asistent social și un asistent medical.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț adresează un apel locuitorilor să sesizeze la numere de telefon 0233/231300, 0233/232040 0233/622968, prezenţa pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate și transportate la Centrele Sociale ale Primăriei Municipiului Piatra Neamț.

Acţiunile de acest tip vor continua pe toată perioada sezonului rece.

Articolul anterior

PNL Neamţ: Prefectul de Neamț este slujbașul politic al PSD

Articolul următor

Anunţ important pentru solicitanţii de locuinţe din fondul municipiului Piatra Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *