ISSN 2457 - 3973

Pompierii voluntari de la Azochim, cei mai buni din Moldova! Cei de la Taşca, premiaţi pentru fair-play

În perioada 13 – 15.07.2015, în municipiul Suceava, a avut loc etapa interjudeţeană a Concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. La această etapă au participat echipe din şase judeţe, respectiv Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Loturile prezente la competiţie sunt foarte bine pregătite, dovadă fiind faptul că, în ultimii doi ani, etapa naţională a fost câştigată de echipele calificate din judeţele Moldovei.

Concursurile au constat în parcurgerea a trei probe: „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4×100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”.

În urma desfăşurării concursurilor, Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Ga Pro Co Chemicals Săvineşti a obţinut locul I şi s-a calificat la etapa naţională, iar Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Taşca a obţinut Cupa fair- play.

Aceste concursuri au ca obiective:

  • dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;
  • evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
  • popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
  • dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Articolul anterior

Ro Com Central a semnat contractul de administrare a ştrandului din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Patru liberali se luptă pentru postura de candidat la Primăria Piatra-Neamţ! Lista rămâne deschisă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular