NewsAllert :

PSD a pariat pe o ”mână moartă” la Roman! Lucian Micu NU poate candida până în 2023!

APASERV oprește apa miercuri, 12 august, de la ora 14.30, în mai multe cartiere din Piatra-Neamț! Și în 3 comune!

Bărbat înecat în Bistrița, la Roznov

Spitalul COVID finanțat de CJ Neamț și Iași, amendat cu 60.000 lei de Curtea de Conturi! Azi îl vedem, dar nu e…

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”În partid este nevoie de o curățenie necesară. Să cadă măștile!”

Laurențiu Leoreanu este obligat că candideze la Primăria Roman

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu (PMP): Ese momentul să sprijinim producătorii locali. Avem nevoie de o piață ambulantă în Piatra-Neamț!

Lucian Micu, candidatul PSD la Primăria Roman?! Dragoș Chitic, candidat independent la Piatra-Neamț?!

COVID – Situația pe fiecare localitate din județul Neamț (11 august)! Nu a scăpat nici o comună sau oraș!

Haos în bazarul Primăriei de la Roznov! Zeci de amenzi au fost date de polițiști în week-end!

Laurențiu Leoreanu își justifică retragerea de la Primăria Roman și anunță ferm susținerea lui Mugur Cozmanciuc la președinția CJ Neamț

UPDATE Arde fabrica de pâine Panmont de la Piața Centrală din Piatra-Neamț (foto-video)

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”În această campanie e vorba de un singur lucru: cine vrea plecarea lui Arsene de la conducerea CJ!”

Se pregătește fraudarea alegerilor la Roznov?! Zeci de flotanți înscriși la 2 adrese, în ultimele zile!

Arestat după ce și-a tăiat soția cu cuțitul

  • 12 august 2020

ISSN 2457 - 3973

Povestea dublei crime din Piatra-Neamț: a lovit orbește cu cuțitul; fiul său s-a pus între criminal și bunica lui și a fost ucis!

Ancheta procurorului Stelian Olteanu, șeful secției penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, a conturat deja modul în care s-a produs dubla crimă din cartierul Gara Veche, Piatra-Neamț. În timpul audierilor, autorul asasinatelor a povestit cum a intrat în casa ”construită pe banii lui” pentru a se răzbuna pe soacara care nu mai voia să îl primească în imobil. S-a dus țintă la ea și a înjunghiat-o. Strigătul disperat al femeii în vârstă de 68 ani l-a trezit pe Floris (16 ani), fiul celui care avea să îi fie călău.

Trebuie menționat că Florin Petrache (60 ani) abia se întorsese de câteva zile din Italia acolo unde s-a întâlnit cu soția sa care muncește în Peninsulă. Femeia i-a spus că intentează divorț și că nu are ce căuta în locuința de la Piatra-Neamț. Petrache avea să declare procurorului că acea casă a fost construită pe banii lui și de aici motivul nebunesc al răzbunării.

În momentul în care Floris, fiul său, a venit în camera unde avea loc altercația între tatăl și bunica sa, băiatul s-a băgat să îi despartă și să își salveze bunica. Florin Petrache a lovit însă orbește cu cuțitul, fără să îi pese de nimic.  Și-a înjunghiat în gât și propriul copil. I-a lăsat pe amândoi fără suflare, apoi a dat foc casei și a fugit.

Țipetele de ajutor din timpul măcelului au fost auzite și de vecini care mai apoi au văzut incendiul. Aceștia au sunat la 112 iar pompierii sosiți la fața locului au găsit cadavrele copilului și bunicii sale într-0 cameră. Flăcările au distrus bunurile din trei camere ale casei.

La scurt timp, autorul crimelor a fost prins de polițiști. Se afla într-o stare vădită de tulburare iar la intrarea la audieri a spus că: ”Familia mea mi-a luat totul. Dacă îmi dedea o speranţă de viaţă…ultima speranţă mi-a luat-o. Lupu Carmen, e o vagaboandă! O viperă”.

La audieri a povestit cauzele și împrejurările în cae a săvârșit faptele. Urmează o expertiză psihiatrică pentru a fi stabilit dacă avea sau nu discernământ când a comis crimele, dar cel mai probabil va ajunge în fața unei instanțe de judecată pentru omor deosebit de grav, faptă care ar putea să îi aducă închisoare pe viață.

Loris, copilul înjunghiat fără milă de propriul tată este acum plâns de sute de oameni care l-au cunoscut și care au avut doar cuvinte frumoase despre el. Adolescentul era elev în clasa a X-a la Liceul de Artă ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț. Profesorii și colegii sunt îngroziți și șocați deopotrivă de destinul său tragic.

Floris făcea parte din ansamblul liceului și participa la diverse evenimente caritabile organizate de Asociația ”Născută înger”. Unul dintre voluntatii asociației, Carmen Suciu, ne-a povestit cu lacrimi în ochi despre implicarea lui Florin în proiecte.

”Era un copil tare bun și liniștit și s-a implicat în foarte multe proiecte. Cânta pentru copiii bolnavi. A salvat vieți dar viața lui nu a fost salvată de nimeni. Nu îmi vine să cred, nu înțeleg de ce. Acum va cânta în corul îngerilor lui Dumnezeu și ne va susține de acolo, de sus. …….Ai cântat să salvezi vieți iar viața ta nu a putut să o salveze nimeni”, a declarat, pentru newsallert.ro, Carmen Suciu.

În clasa în care învăța la Liceul de Artă, colegii și profesorii au făcut un altar în banca rămasă acum goală.

Articolul anterior

Primele declarații ale individului din Piatra-Neamț care și-a ucis fiul și soacra: ”Familia mi-a luat totul! Dacă îmi dădea o speranță de viață…”

Articolul următor

Nemţean reţinut după ce şi-a bătut concubina şi a încălcat de 3 ori ordinul de protecţie

2 Commentarii

  • Sa nu mai vada soarele an viata lui sa moara si el criminalul

  • Sa nu mai iasa din închisoare acolo sa-i putrezeasca oasele .Cata durere si 😢 a llasat in urma

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *