ISSN 2457 - 3973

Prefectul Adrian Niţă, surprize de Paşte pentru refugiaţii din Ucraina. „Experienţă atât de frumoase dar tristă…” (foto-video)

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a făcut o surpriză refugiaţilor din Ucraina, aflaţi în diverse centre de cazare din judeţul Neamţ.

Departe de casă, de ţara aflată în plin război, cu părinţi implicaţi direct în conflict sau poate chiar decedaţi, peste 120 de copii ucraineni vor petrece Paştele cu tristeţe în suflet.

Un zâmbet în suflet şi pe chip a reuşit să le aducă prefectul Vasile-Adrian Niţă care a petrecut câteva ore alături de ei.

Le-a dus 50 de cozonaci și 30 de păști copiilor ucraineni din centrele de agrement de la Oglinzi – Tg Neamt și de la Cozla- Piatra Neamt.

Atât cei cazați la Oglinzi cât și cei cazați la Cozla, precum și orice alți copii din Ucraina care se afla in județul Neamţ, vor putea viziona gratuit, în perioada următoare, câteva spectacole cu subtitrare create special pentru ei de către actorii Teatrului Tineretului.

„N-am crezut vreodată că voi trăi o astfel de experiență pe cât de frumoasă, pe atât de tristă, de emoționantă! Pentru a-i introduce în spiritul Sărbătorilor Pascale, am vopsit ouă roșii împreună cu copiii din Ucraina, care sunt cazați la centrul de agrement de la Oglinzi. Am văzut multe până acum, dar atâtea mânuțe harnice, ochi vioi și emoție, nu! Poate Dumnezeu, știind prin ce chinuri a trecut Fiul Său, are toată grija de copiii unor părinți care au lăsat totul în urmă și cu puii lor în brațe au fugit din calea războiului și a făcut posibilă această întâlnire frumoasă. Pentru că au fost harnici, Iepurașul de Paște le-a împărțit copiilor 50 de cozonaci și 30 de păști. Tot pentru a le crea o zi deosebită, câțiva actori de la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț le-au oferit momente vesele.  Nu știu dacă acei copii, în timp ce vopseau ouă, se gândeau la cum au pregătit Paștele anul trecut, dar eu sper să se termine mai repede războiul și următoarele Sărbători Pascale să le petreacă acasă la ei, cu toți ce dragi alături! Doamne, ai grijă de noi toți”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Articolul anterior

Deputatul Laurenţiu Leoreanu, mesaj cu prilejul sărbătorii Sfântului Gheorghe

Articolul următor

S.C. Troleibuzul: Sfintele sărbători de Paşte să vă găsească alături de cei dragi cu sănătate, bucurie şi linişte!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.