ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr a recâștigat Cheile Bicazului pentru județul Neamț! Decizia este irevocabilă!

O decizie istorică a fost dată, astăzi, de Curtea de Apel Ploiești, car a dat dreptate județului Neamț în procesul în care, inițial, pierduse bună parte din Cheile Bicazului.

În primă instanță, județul a pierdut datorită implicării foarte slabe a autorităților județene (Consiliul Județean și prefectul de la acea vreme).

Odată instalat pe funcție în noiembrie 2019, prefectul George Lazăr a fost prezent la fiecare termen al apelului și a susținut cauza județului Neamț.

Astăzi, 25 iunie 2020, a fost dată decizia definitivă și irevocabilă prin care județul Neamț primește înapoi cele 5.000 de hectare luate de prima instanță.

”Împreună cu domnul primar Gheorghiță Oniga, de la Bicaz Cheu, cu domnul Simion Stâncel, șeful OCPI Neamț, am dus o batalie extrem de grea dar si de maxima importanta pentru judetul Neamt. Decizie irevocabilă: Cheile Bicazului au ”revenit” administrativ în județul Neamt! Curtea de Apel Ploiești a pronunțat astăzi, 25 iunie, sentința definitivă în procesul a cărui miză a devenit granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. Prima instanță, Tribunalul Prahova, a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț, ceea ce implică trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita.Decizia Tribunalului Prahova a fost atacată la Curtea de Apel Ploiești, unde reprezentanții instituțiilor din Neamț au fost prezente la fiecare termen și au depus concluzii scrise. Din argumentația Prefecturii rezultă că procesul ar fi trebuit să se încheie cu respingerea acțiunii, ca fiind tardivă, pentru că Municipiul Gheorgheni putea contesta procesul verbal în termen de cel mult un an de la încheierea lui, nu după 11 ani. În al doilea rând, Prefectura Neamț a cerut instanței să observe că Tribunalul Prahova s-a pronunțat asupra unui capăt de cerere, fără a fi investită să-l soluționeze: ”stabilirea liniei de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei astfel: DN 12 Gheorgheni (D.N. 1) – Lacul Roşu – limita jud. Neamţ 0 +000 32 +32,000 km., conform Hotărârii Guvernului nr. 540/2000 din 22.06.2000, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 338 din 20.07.2000”, a declarat prefectul George Lazăr.

Articolul anterior

Bărbat strivit de un copac care a căzut peste el

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru economia României!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *