ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru economia României!”

Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru economia Românie, a declarat, joi, deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

”Criza sanitară care a lovit întreg mapamondul a afectat și țara noastră și, indirect, economia României. Guvernul a avut în vedere, în primă etapă, protejarea sănătății și vieții cetățenilor, dar, în paralel a acționat pentru reducerea efectelor economice provocate de criza COVID-19, prin susținerea angajaților și a companiilor. Pentru perioada următoare, Guvernul are în vedere aplicarea unui plan de relansare economică, al cărui element esențial îl reprezintă investițiile, care sunt mai mult decât necesare”, a declarat președintele Mugur Cozmanciuc.

Cozmanciuc a adăugat că există numeroase dovezi concrete că Guvernul PNL a luat cele mai bune măsuri pentru economie, iar acest lucru este confirmat de cifre concrete:

 

  • Rata inflației a scăzut la 2,3% în mai, față de 2,7% în aprilie. Este cel mai scăzut nivel din septembrie 2017 până acum. Inflația a avut o scădere constantă în ultimele luni. În decembrie 2019, rata inflației era de 4%. România nu mai este campioana inflației și a creșterilor de prețuri în UE, așa cum era în guvernarea PSD.

 

  • Când au venit la guvernare, pesediștii au luat inflația de la doar 0,1%, în ianuarie 2017, și au dus-o la 3,3% la finalul acelui an, iar apoi au continuat să o urce până la 5%.

 

  • Indicii ROBOR la 3 și 6 luni au avut o scădere constantă în ultimele săptămâni. La 15 iunie, indicele Robor la 3 luni a ajuns la 2,15% față de 3,25% in 13 iunie 2019. Tot la 15 iunie anul acesta, indicele Robor la 6 luni a scăzut la 2,26% față de nivelul de 3,31% înregistrat în martie 2020.

 

Președintele Mugur Cozmanciuc a explicat de ce este important acest aspect pentru viața a milioane de români, inclusiv nemțeni:

 

  • Scăderea indicilor ROBOR este importantă pentru cei care au credite de consum și ipotecare în lei, luate înainte de mai 2019. Rata lunară a acestor credite poate fluctua in funcție de ROBOR. Un indice ROBOR mai mic înseamnă o rată lunară mai mică pentru că dobânda anuală plătită băncii se reduce.

 

”Totodată, conform statisticilor oficiale (INS), investițiile nete în economie au crescut cu 5% în primul trimestru din 2020 comparativ cu primul trimestru din 2019. În primele cinci luni din 2020, România a înregistrat cel mai înalt nivel de plăți pentru investiții din ultimii zece ani. Este o performanță într-un moment dificil pentru economia globală. Obiectivul guvernului PNL de a ieși din criză prin investiții consistente  este confirmat prin fapte. Și investițiile nu se vor opri, ci vor fi luate noi măsuri pentru stimularea investițiilor”, a precizat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Articolul anterior

Prefectul George Lazăr a recâștigat Cheile Bicazului pentru județul Neamț! Decizia este irevocabilă!

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamț, anunț de ultima oră: Se redeschid creșele! Iată detaliile!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *