ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr, între cei 77.000 nemţeni vaccinaţi anti-COVID. Sunt locuri libere în centre.

În judeţul Neamţ sunt suficiente locuri disponibile pentru cei care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

Prefectul George Lazăr a declarat, joi, că în momentul de faţă, capacitatea celor 25 de centre este ocupată la 55%.

Concret, în judeţ pot fi vaccinate 2.000 de persoane zilnic însă trec pragul centrelor de vaccinare doar 1.100 nemţeni.

George Lazăr a precizat că imediat după sărbătorile pascale vor fi luate o serie de măsuri pentru a înlesni accesul populaţiei la vaccinare.

“În mod clar, o rată mare de vaccinare înseamnă o ieşire cât mai rapidă din zona de restricţii a pandemiei şi măsuri de redeschidere a vieţii economice şi sociale. Gândim începând cu data de 10 mai o campanie cu trei echipe care să meargă în fiecare zi mai ales în mediul rural pentru a vaccina persoanele greu transportabile, persoanele în vârstă sau care au o problemă pentru a ajunge în centrele de vaccinare. Vom analiza şi deschiderea a două centre la Piatra-Neamţ şi Roman de tipul drive-thru. Săptămâna viitoare vom avea întâlniri cu reprezentanţii HORECA pentru a gândi împreună o strategie de vaccinare în acest domeniu. Vom avea o întâlnire şi cu directorii unităţilor şcolare pentru a se implica mai mult şi mai bine în campania de vaccinare, dar şi cu marii angajatori din judeţ. Îndemn populaţia să se vaccineze şi să aibă încredere în sursele autorizate de informaţii”, a declarat prefectul de Neamţ.

George Lazăr a declarat că s-a vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, primarul Andrei Carabelea – prezent la conferinţă – a reamintit că s-a vaccinat şi el.

Comisarul şef Mihai Osoianu – împuternicit ca inspector şef IPJ Neamţ şi colonelul Radu Olariu, comandant IJJ Neamţ, au precizat, în aceeaşi conferinţă, că sunt programaţi pentru vaccinare.

De la debutul campaniei de imunizare, în judeţ s-au vaccinat aproape 29.000 persoane cu ambele doze şi 48.000 persoane cu prima doză.

Peste 25.000 persoane s-au vaccinat în Piatra-Neamţ, potrivit primarului Andrei Carabelea. Dintre acestea, 22.000 persoane au făcut şi rapelul.

Articolul anterior

Un şofer drogat, manevre periculoase lângă autospeciala Poliţiei Rutiere pe E85

Articolul următor

Iată în ce scenariu încep cursurile în fiecare şcoală din Neamţ, după Paşte

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *